Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bomba-jó torta

Bomba-jó torta
Bomba-jó torta
70 perc / előkészület: 35 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csupa krém, csupa hab, finom... Eredetileg Lajos Mari egyik pompás receptje.

hozzávalók / 6 adag

Az 5 tojásos piskótatekercshez

A töltelékhez

A bombához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingporból 5 dkg cukorral és a 3,5 dl tejjel pudingot főzünk. Kihűtjük. Ha kihűlt, beleadjuk a puha vajat vagy margarint, még 10 dkg cukrot, a tojássárgákat és a rumot. Elektromos habverővel jó levegős krémmé keverjük.
  2. Vastagon a piskótára kenjük, feltekerjük, és alufóliába csomagolva, néhány órára, még jobb, ha egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. A bombához a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a kakaóval. Apránként hozzátöltjük a tejet is, mindig jól elkeverjük. Vízzel teli lábas fölé tesszük, és gőz fölött kezdjük besűríteni, állandó kevergetés mellett. Menet közben tördeljük bele a tortabevonót is. 15- 20 perc alatt sűrűsödik be, onnan lehet tudni, hogy már jó, hogy eltűnik a hab a tetejéről.
  4. A zselatint áztassuk be kb. fél dl langyos vízbe.
  5. A még meleg csokikrémbe keverjük a beáztatott zselatint, majd várunk, hogy a zselatin elkezdjen kötni. Ez egy órába is telhet, időnként nézzünk rá. Gyorsíthatjuk a folyamatot, ha a krémet hűtőbe vagy jeges vízbe tesszük.
  6. Amikor azt látjuk, hogy kezd zselésedni a krém, verjük habbá a tejszínt, és óvatosan, hogy össze ne törjön, forgassuk bele a krémbe.
  7. Ekkor kb. egy centiméter vastagra szeleteljük fel a piskótatekercset, és béleljünk ki vele egy gömbölyded hasú üveg vagy porcelántálat, simítsuk bele a krém felét, aztán egy sor szeletelt piskóta következik, végül a maradék krém. Ha marad még piskóta, rakjuk a tetejére. Lefedjük, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
  8. Tálaláskor ügyesen egy kerek tálra borítjuk - ha nem akar kijönni, rövid időre süllyesszük a tálat meleg vízbe - és hintsük meg egy kevés rummal.
  9. Tortaszerűen szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 580
elküldve: 4
receptkönyvben: 112
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás-csokis charlotte, habos-csokikrémes piskótatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

947
tojás 5 db
porcukor 5 púpozott ek
finomliszt 5 evőkanál
sütőpor 1 kk
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3.5 dl
vaj 15 dkg
cukor 15 dkg
tojássárgája 4 db
rum 2 ek
tojássárgája 5 db
cukor 12 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
fahéj 1 kk
cukrozatlan kakaópor 2 púpozott ek
tej 2.5 dl
tortabevonó 10 dkg
zselatin 15 g
habtejszín 2.5 dl
rum 1 ek
víz 0.5 dl