Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borban párolt paprikás hús

Borban párolt paprikás hús
Borban párolt paprikás hús
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kis változatosság.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Köretnek bármit lehet adni, mivel kevés szaftja marad, inkább petrezselymes krumplit ajánlok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst szeleteljük, nem klopfoljuk, csak megnyomogatjuk kissé.
  2. A szalonnát bevagdossuk kakastaréjnak, s a zsírral együtt az edény aljára tesszük.
  3. A hagymát, paprikát szintén karikákra vagdossuk, kb. félcentire a hagymát, vastagabbra a paprikát.
  4. Rétegesen belepakoljuk az edénybe, alulra egy sor hagymakarikát, paprikát, rá a húst, közben fűszerezzük.
  5. Érdemes a hagymát jobban megsózni, hogy ne legyen édes.
  6. Nagylángon indítjuk, majd mikor leve kezd lenni, beletöltjük a bort.
  7. Fedő alatt kis-közepes lángon pároljuk, míg a leve lefő róla, időnként alányúlva, lazítgatva, hogy ne kapaszkodjon bele az edénybe.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 666
elküldve: 2
receptkönyvben: 28
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Fakanalas

Mióta szakács: 2012.12.20.
12 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges sertéshús, fehérboros sertéssült, paprikás hús fehérborban

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Józsika76
Fakanalas / Józsika76 Thu, 2013-05-30 13:21

Igazad van, 4 személyre lett igazából. Eddig jénaiban készítettem, csak megúnta velem, s volt pofája eltörni. :D

pataygyz
Zoli / pataygyz Thu, 2013-05-30 13:19

Kedves Józsika!
Nem kevés a hús hat főre?
Különben ami borral készül, az csak jó lehet. Beindítottad a fantáziámat és el fogom diszkoszban készíteni. Köszönöm az ötletet!
Zoli

508
sertéscomb 1 kg
lila hagyma 2 nagy db
paprika 3 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
füstölt szalonna 10 dkg
sertészsír 1 ek
fehérbor 3 dl