Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bordó saláta

Bordó saláta
Bordó saláta
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szép piros gránátalmát vettem, cékla volt itthon, ezt a jópofa bordó színű salátát találtam ki az ebédről maradt, hideg, natúr, sült kacsamáj mellé. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kicsi céklákat fóliába csomagolva a sütőben puhára sütjük (220 fok, kb. 30 perc). Amikor kihűltek, lehúzzuk a héjukat, és apró kockára vágjuk.
  2. A gránátalmának kiszedegetjük a magjait. Erre mindenkinek van csalhatatlan módszere, nekem is, de utána azért kellett egy kis konyhatakarítást előadnom. Az almát meghámozzuk és felkockázzuk.
  3. Összekeverjük a salátástálban az öntetet: olívaolaj, balzsamecet, méz, kevés só, bors. Beleszórjuk a céklakockákat, gránátalmamagokat és a felkockázott almát.
  4. Kevés ideig állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 426
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
244 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szezon: tél
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

céklás almasaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

335
cékla 2 kis db
alma 1 közepes db
gránátalma 1 db
fehér balzsamecet 2 ek
olívaolaj 4 ek
méz 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint