Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borecetes-medvehagymás vadas mártás

Borecetes-medvehagymás vadas mártás
Borecetes-medvehagymás vadas mártás
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vadas amolyan ronda, de szeretjük típusú étel. Készítettem már mindenféle húsalappal, sőt, egyszer elrontott gombakrémlevesből is (gyakorlatilag felspannoltam a túl sós gombakrém alapot a vadas zöldségeivel), tésztával, zsemlegombóccal, köret nélkül… Mindenhogy jöhet. Jelen verzió nem nélkülözi a medvehagymát sem, de ez természetesen, ha nincs idény, elhagyható alapanyag. Savanyításhoz mustárt és borecetet használtam, így fűszerezni sem kellett különösebben.

hozzávalók / 4 adag

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kezdjük a vadas alappal. A szőlőmagolajon pároljuk meg az apróra vágott vöröshagymát, majd forgassuk bele a húsokat.
  2. Amikor fehéredik a hús, akkor a megpucolt, felkarikázott vagy csíkokra vágott zöldségeket (a petrezselymet még ne) szórjuk rá a húsra, engedjük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, adjuk hozzá a fűszereket, és fedő alatt pároljuk össze.
  3. Ha a hús puha, vegyük ki, tegyük félre, és a zöldségeket botmixerrel pépesítsük.
  4. Keverjük a péphez az apróra vágott petrezselymet, a mustárt, a borecetet és a tejfölt.
  5. Az egész zöldségkeveréket a hússal együtt tegyük vissza a gáztűzhelyre, és forraljuk össze a vadast (ha egyet rottyan, akkor kész is).
  6. Ezután lássunk neki a zsemlegombócok elkészítésének; az apróra vágott zsemléket szőlőmagolajon pirítsuk át, majd vegyük ki a serpenyőből.
  7. A pirított kockákat dolgozzuk össze a liszttel és a zsírral, majd amikor vizes kézzel gombócokat tudunk belőle formálni, forrásban lévő sós vízbe dobjuk a gombócokat.
  8. Ha feljön a tetejére, vegyük ki, öblítsük át, és már fogyasztható is a vadas mártás zsemlegombóccal. 
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 518
elküldve: 3
receptkönyvben: 14
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

ÍZEK BLOGJA

Mióta szakács: 2013.01.07.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borecetes-medvehagymás vadas mártás nyuszival és zsemlegombóccal, nyúl vadasan, vadas mártás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

920
sárgarépa 4 db
fehérrépa 2 db
zeller 1 kis db
petrezselyem 0.5 csokor
vöröshagyma 1 közepes fej
medvehagyma 2 dkg
mustár 1 ek
fehérborecet 1 kk
ételízesítő 0 ízlés szerint
nyúlcomb 80 dkg
szőlőmagolaj 1 ek
1 csipet
tárkony 1 csipet
fekete bors 4 szem
zöldbors 0.5 g
tejföl 3 dl
zsemle 6 db
finomliszt 10 dkg
szőlőmagolaj 1 ek
sertészsír 1 ek
szőlőmagolaj 1 ek
víz 2.5 l