Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bőrén sült lazac citromos rizottóval

Bőrén sült lazac citromos rizottóval
Bőrén sült lazac citromos rizottóval
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Próbálkoztam többször lazacot sütni, nagyon megkedvelte a család. Ezért az ünnepi vacsora nálunk ez az összeállítás volt. Könnyű étel, de mégis nagyon különleges fogás, és ami nagyon klassz benne, hogy a rizottó előre elkészíthető, a lazac pedig nagyon hamar elkészül, így bőven marad idő a karácsonyfa díszítésre.

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók a rizottóhoz

Hozzávalók a lazachoz

ajánlat

Ajánlom ünnepi alkalmakra. A rizottót előző nap félig elkészítettem, így nagyon hamar elkészült az ünnepi vacsora.

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a rizottóhoz

  1. 4 dkg vajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a rizottó rizst , átpirítjuk kicsit, nem kell sokáig, majd felöntjük kevés alaplével, és elkezdjük a főzést. Nem takarjuk le, kevergetjük folyamatosan, miközben merőkanalanként adjuk hozzá az alaplét. Kb. 15-20 perc alatt megfőzzük. Aki puhábban szereti, az főzheti tovább (én is puhán szeretem, bár tudom hogy az eredeti keményebb).
  2. Ebben a fázisban lehet eltenni a rizottót, és tálalás előtt befejezni a következőképpen. Alaplével felmelegítjük a félig elkészült rizottót, annyi alaplét adunk hozzá, hogy krémes legyen, majd hozzáadjuk a maradék vajat, a parmezán sajtot, és ízesítjük citromlével.

Hozzávalók a lazachoz

  1. A lazacot megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, kb 20 dkg-os szeletekre vágjuk, a szálkákat csipesszel eltávolítjuk. Pár órával a sütés előtt a húsos felét sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével, majd hűtőben hagyjuk állni. Sütés előtt újra szárazra töröljük.
  2. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, és amikor forró, beletesszük a lazacot bőrével lefelé. Tenyerünkkel lenyomjuk, hogy ne ugorjon össze, kb 2-3 percig sütjük, majd lapáttal átfordítjuk, és 2-3 perc alatt készre sütjük.
  3. Sütés alatt a vajba karikára vágott fokhagymát dobunk, így sütjük a lazacot.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 712
elküldve: 2
receptkönyvben: 41
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyuszikutya

Mióta szakács: 2015.04.06.
51 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

roston sült lazac rizottóval, sült lazac rizzsel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

856
rizottó rizs 30 dkg
zöldség alaplé 1.5 l
vaj 8 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
parmezán sajt 8 dkg
citromlé 1 citromból nyert
0 ízlés szerint
lazac 80 dkg
citromlé 1 citromból nyert
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
vaj 4 dkg
fokhagyma 2 gerezd