Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borjú bécsi burgonyabundában

Borjú bécsi burgonyabundában
Borjú bécsi burgonyabundában
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rántott ételekben az olajban pirult zsemlemorzsa bizony sok embernél okozhat gyomorfájást, ezért én a vasárnapi rántott hús egyik felét zsemlemorzsa helyett burgonyapüréporral készítettem el. Nagyon finom lett, nem szívott fel annyi zsíradékot, mint a zsemlemorzsa, és még egy kis változatosságot is csempészett a hagyományos rántott hús ízvilágba. A vízzel spriccelést és lefedve kihűtést anyósomtól tanultam, aki a nagymamájától leste el ezt a kis „záróceremóniát”. Ezzel a módszerrel készítve nem szárad ki a panír és ropogós marad.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vékony borjúszeleteket hagyományos módon megforgatjuk a lisztben, és a pici sóval felvert tojásban. Végül zsemlemorzsa helyett burgonyapüréporban hempergetjük meg.
  2. Fele-fele arányban zsír és olaj keverékében sütjük ki.
  3. Amikor megsült papírtörlőre szedjük, és a kezünkkel egy pici vízzel megspricceljük a tetejét.
  4. Alufóliával letakarva fogyasztásig melegen tartjuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 193
elküldve: 2
receptkönyvben: 103
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
130 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyomorkímélő borjú bécsi, rántott borjúszelet, rántott hús burgonybundában

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

diavega
DiaNatura / diavega Thu, 2013-01-03 10:51

Szia!
Örülök, hogy tetszik! Tényleg finom és nem bántja a gyomrot, mint a pirult zsemlemorzsa, érdemes kipróbálni!
A spriccelés miatt gondolom nem szárad ki a panír, így hallottam én is a receptet! :)
Üdv, Dia

nickyflower
nickyflower Sun, 2012-12-30 14:48

Jól hangzik!Nemsokára elkészítem! Ha vízzel spricceled az miért jó?

1110
borjúhús 30 dkg
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg
burgonyapüré 15 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1.5 dl
sertészsír 1 ek