Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borjú bécsi osztrák krumplisalátával

Borjú bécsi osztrák krumplisalátával
Borjú bécsi osztrák krumplisalátával
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bécs két legismertebb fogása...

hozzávalók / 4 adag

A bécsi szelethez

A krumplisalátához

Sütőzsiradék

A bécsi szelethez
Minden fázishoz
  • 0
Szólj hozzá!

elkészítés

A bécsi szelethez

  1. A hentest megkérjük, hogy 4-5 mm-es szeleteket vágjon a borjúdióból vagy combbol. Otthon is megpróbálhatjuk, de valószínűleg egy hentesnek jobban fog menni. Eszünkbe ne jusson klopfolni!
  2. A szépen szárított zsemléinket daráljuk le, és tegyük tányérba. A lisztet is, a tojásokat pedig üssük egy harmadikba.
  3. A hússzeleteket kicsit sózzuk be, ha szükséges, finoman vágjuk be a szélét, hogy ne pöndörödjön fel.
  4. Panírozzuk be a klasszikus módon.
  5. Az olajat öntsük egy széles, lapos edénybe, adjuk hozzá a zsírt, és forrósítsuk fel nagyon forróra (160 fok az ideális).
  6. Tegyük bele az egyik szelet húst, süssük 2 percig, majd fordítsuk meg fogóval (ne villával, az felsérti a húst). Ha kész, itassuk le róla a felesleges olajat. Tegyünk így a többi hússal is.

A krumplisalátához

  1. A krumplit sós vízben főzzük kb 20 percig. Fontos, hogy puha legyen, de ne főzzük túl!
  2. Ha kész, öntsük le róla a vizet, és takarjuk le a fedővel a maradékokat addig, amíg egy krumplin dolgozunk.
  3. A krumplikat egyesével hámozzuk meg, majd vágjuk vékony karikára. A tálat, amibe tesszük, fedjük le, hogy ne hűljön ki.
  4. Az olívaolajat keverjük ki az almaecettel, a sóval, a borssal és egy kis porcukorral. A hagymát vágjuk vékony szeletekre. Adjuk a hagymát és az öntetet a krumplihoz, keverjük össze. Ha mindenhol fedi az öntet, akkor locsoljuk meg és kevergessük el a meleg alaplével. Azonnal, melegen fogyasszuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 35 453
elküldve: 8
receptkönyvben: 163
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
537 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bécsi szelet, igazi bécsi szelet

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gregor
Greg / Gregor Mon, 2017-07-17 17:04

A bécsi Figelmüllernél bizony klopfolják és erre egy külön munkatársat alkalmaznak, akinek CSAK ez a dolga. Talán tanulhatna tőlük néhány dolgot. Javaslom megtekinteni néhány filmjüket az igazi wiener Schnitzelről.

1066
borjúhús 50 dkg
tojás 3 db
zsemlemorzsa 200 g
finomliszt 150 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 5 közepes db
olívaolaj 100 ml
almaecet 20 ml
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
alaplé 100 ml
lila hagyma 1 nagy db