Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borjú fehérpecsenye Wellington módra

Borjú fehérpecsenye Wellington módra
Borjú fehérpecsenye Wellington módra
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt  a karácsonyi főmenü az idén. Mindenkinek nagyon ízlett. A hús is tökéletes volt belül, nem volt száraz. Szóval jól sikerült.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a húst kérgesre pirítjuk körben 5 dkg vajon, miután sóztuk, borsoztuk. Ez kb 3-4 perc. Kihűtjük.
  2. A következő lépés a gombatöltelék. A gombát megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kakukkfüvet, petrezselymet leöblítjük. A kakukkfűről lehúzzuk a leveleket, a petrezselymet felaprítjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a felszeletelt gombát. Hozzátesszük a kakukkfüvet és a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. Addig pároljuk, amíg a leve el nem fő. Kihűtjük.
  3. Most összeállítjuk a húscsomagot. A gombát leturmixoljuk. A húst körbe bekenjük a mustárral. A sonkaszeleteket egymás mellé fektetjük alufóliára úgy, hogy egymást egy kicsit fedjék. Középre, ahová a húst tesszük majd, teszünk egy gombapép réteget, majd rátesszük a mustáros húst. Ezután a többi oldalát is befedjük a gombapéppel, és szorossan betekerjük a sonkával. Alufóliába csavarjuk, és pár órára a hűtőbe tesszük.
  4. A tésztát -ha mélyhűtött- kiengedjük és kinyújtjuk akkorára, hogy belecsomagolhassuk a húscsomagot. Ha feltekert tésztát veszünk, akkor kitekerjük. Az alufóliából kitekerjük a húst és a tészta közepére tesszük. A tésztát ráhajtjuk, és belecsomagoljuk a hústekercset.
  5. A tojássárgájával lekenjük, és betesszük a hűtőbe fél órára. Majd újra lekenjük tojássárgájával, és kb 1-2 centinként bevagdaljuk a tésztát.
  6. Előmelegített 180 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd alufóliával letakarva 160 fokon még 30 percig sütjük. Kivesszük, pihentetjük 10 percet, majd szeletelve krumplipürével, és tejfölös-fokhagymás-ecetes uborkasalátával tálaljuk.

 


  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 613
elküldve: 5
receptkönyvben: 54
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fehérpecsenye leveles tésztában, borjú Wellington, borjú fehérpecsenye leveles tésztában sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

noecska
noecska Mon, 2012-12-31 16:46

Gonoszka1!
Köszönöm a receptet. Jövő Karácsonykor ez lesz nálunk is a főmenü. Előtte azért kipróbálom, mondjuk a férjem szülinapjára.

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Mon, 2012-12-31 17:24

Kedves Noecska!
Nagyon szívesen! Tényleg nagyon finom, és nem is olyan nehéz elkészíteni. Ha elkészítetted, írjad meg, hogy sikerült. Jó sütést-főzést kívánok, és köszönöm kedves hozzá szólásodat. Üdvözlettel:Kinga

1049
fehérpecsenye 80 dkg
leveles tészta 50 dkg
gomba 40 dkg
serrano sonka 16 dkg
vöröshagyma 1 db
vaj 5 dkg
napraforgó olaj 3 ek
kakukkfű 3 szál
petrezselyem 1 csokor
mustár 3 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tojássárgája 1 db