Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borjúmáj berlini módra

Borjúmáj berlini módra
Borjúmáj berlini módra
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet már sokszor elkészítettem, de ez a verzió íróval különösen zamatossá teszi a májat, és nem engedi kiszáradni. Egy próbát megér.

hozzávalók / 4 adag

Köret

Máj

ajánlat

Talán bor... nem-nem... egy üveg sörrel tudom csak elképzelni.

Szólj hozzá!

elkészítés

Köret

  1. Karikázzuk fel az almát (a közepét persze kivágjuk), és egy kanál vajon két kanál víz hozzáadásával, fedő alatt forraljuk össze egy serpenyőben. Elég pár percig forralni, majd vegyük le a fedőt, és óvatosan fordítsuk meg a szeleteket egy percre. Ezután tegyük félre az almaszeleteket egy tányérra.
  2. A hagymát szintén karikázzuk fel, és tegyük bele egy újabb kanál vajjal az almához használt serpenyőbe. Sózzuk meg, és fedő alatt, kis vízzel pároljuk meg. Addig süssük, amíg szépen meg nem barnul, de nem ég meg. Tegyük szintén az almás tányérra az alma mellé.
  3. A burgonyát főzzük meg, és csináljunk belőle krumplipürét sóval.

Máj

  1. A májat szeleteljük fel, ha ezt a más nem tette meg helyettünk. Kisujjnyi vastagságúra szeljük fel, majd egy tárolóba helyezzük bele.
  2. Az írót keverjük össze a borssal és a majorannával, majd öntsük rá a májra, és keverjük alaposan össze. Tegyük be a hűtőbe 1-2 órára.
  3. Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat. Vegyük ki a májat, és csepegtessük le róla az írót. Majd sózzuk be alaposan, és lisztben megforgatva süssük meg először az egyik, majd a másik oldalát 4-4 percig, fedő alatt. Közepes fokozaton, hogy a vaj ne égjen el.
  4. Tálaláskor mindenből jusson egy kicsi a tányéra.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 5 481
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Sajtospiritos

Mióta szakács: 2014.06.10.
57 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundás máj, rántott borjúmáj

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

532
alma 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
burgonya 40 dkg
vaj 2 ek
0 ízlés szerint
borjúmáj 40 dkg
író 2 dl
finomliszt 20 dkg
majoranna 1 kk
fekete bors 1 csipet
0 ízlés szerint
vaj 2 ek