Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borjúpaprikás

Borjúpaprikás
Borjúpaprikás
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kint jártunk szülőföldemen Ungváron, beszereztem 3 öntöttvas serpenyőt és edényt is.
Adott volt, hogy a Magyar kóstoló c. szakácskönyvből ez lesz a választott recept az első megmérettetésre. Igaz nehéz, nem egy Tefal, de mindent megér!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Annak, aki igazán kedveli a magyar konyha szaftos pörköltjeit.

A paradicsom és a zöldpaprika helyett én házi lecsóval csináltam, igazából mindig ezt teszem amibe lehet.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felkockázzuk.
  2. A vöröshagymát felaprítjuk és aranysárgára pirítjuk a zsírban, majd lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. Felöntjük kis vízzel és zsírjára sütjük.
  3. Ezután jöhet bele a hús, pirítgatjuk, sózzuk, és fedő alatt elkezdjük a párolást, folyamatosan adva hozzá vizet (ez függ attól, hogy mennyire jó minőségű húst sikerült beszerezni).
  4. Mikor félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a paradicsomot és a zöldpaprikát (vagy a lecsót).
  5. Amikor teljesen puha a hús, a tejfölből és lisztből készített habarással behabarjuk.
  6. Még borsozzuk, sózzuk.
  7. Galuskát kér!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 70 570
elküldve: 4
receptkönyvben: 313
elkészítve: 21/29
Facebookon megjelent: 1

szakács

Angela

Mióta szakács: 2009.02.19.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: ősz
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borjúpörkölt

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Orsi186
Orsi186 Thu, 2016-05-26 12:07

Már háromszor is elkészítettem a családnak, mindenki imádta! Rögtön dupla adaggal kezdtem, és az előírtnál több paradicsomot és paprikát (3-4 pari, 3-4 paprikát) raktam bele, mi így szeretjük és el is bírja. Nekem az írt 90 perc főzés helyett majd' 4 óra kellett, valószínűleg a nagyobb adag miatt, de mindent megért! Köszönöm!

onyxka
onyxka / onyxka Thu, 2016-05-05 14:07

paradicsom és zölpaprika nem volt itthon, de azok nélkül is nagyon finom lett!

laure1177
laure1177 Fri, 2014-10-24 19:39

Isteniiiii volt! Köszönöm a receptet! Csirke- vagy pulykahúsból próbálta már valaki?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-03-01 12:54

Na, elkészült.... Isteni lett, soha nem ettem még ilyen omlós husit tejfölösen-paprikásan. Köszi a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-03-02 15:44

Nagyon guszta, jó sűrű a zaftja, az ilyet szeretem.

538
borjúhús 80 dkg
vöröshagyma 2 db
mangalica zsír 5 dkg
fűszerpaprika 1 ek
paradicsom 1 db
zöldpaprika 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 3 dl
finomliszt 1 evőkanál