Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borjúpaprikás ahogy Belgakonyha készíti

Borjúpaprikás ahogy Belgakonyha készíti
Borjúpaprikás ahogy Belgakonyha készíti
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Étteremben nagyon gyakran kértem ezt az ételt, bár néha több zsírt találni, mint húst, így most már mindig magam készítem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nokedlivel és savanyúsággal tálalom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, majd zsíron vagy olajon megdinszteljük.
  2. Beleszórjuk a pirospaprikát.
  3. A húst kis kockákra vágjuk, és a lábosba rakjuk a paradicsommal.
  4. A húst kicsit lepirítjuk, majd felöntjük fél dl vízzel. Fedő alatt pároljuk 1-3 órán át (nekem általában 2 óra, az itteni belga borjú:) ). Egyszer-kétszer piruljon le az első fél órában, majd mindig pótoljuk kevés vízzel. A fél óra elteltével lassú tűzön pároljuk elegendő vízzel, hogy éppen kilátszódjanak a husik. Ekkor rakjuk bele a gulyáskrémet is, és ezzel pároljuk, amíg puha, omlós lesz a hús.
  5. A lisztet egy kis tálban kikeverjük a tejföllel. Ehhez adagolunk kanalanként a hús meleg levéből, és csak ezután öntjük lábosba, hogy ne legyen csomós. Egyet rottyan, és készen is van.
  • elkészítettem: 22 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 068
elküldve: 1
receptkönyvben: 59
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Belgakonyha

Mióta szakács: 2013.12.05.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borjúpörkölt, tejfölös borjúpörkölt, paprikás borjúhúsból

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

383
borjúlábszár 1 kg
vöröshagyma 2 közepes db
paradicsom 1 közepes db
tejföl 150 g
finomliszt 1 púpozott ek
gulyáskrém 1 ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
mangalica zsír 2 ek
víz 2 dl