Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borjúpaprikás Kornél konyhájából

Borjúpaprikás Kornél konyhájából
Borjúpaprikás Kornél konyhájából
165 perc / előkészület: 45 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvenceim a borjúhúsból készült ételek. Legutóbb gyönyörű lábszárt sikerült beszerzni, amit a cimbikkel meg is főztünk a bográcsban, a recept szerint.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Köretnek tojásos galuskát készítettem mellé szalonnapörccel, de adhatunk hozzá egyszerű galuskaköretet, illetve főtt tésztaféléket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A friss borjúlábszárt kockázzuk fel nagyobb darabokra kb. 2-3 cm-es méretben.
  2. Egy lábasban melegítsük fel a sertészsírt, majd a kockára vágott szalonnát süssük ki benne. A szalonnapörcöket szűrőkanállal távolítsuk el a zsírból.
  3. Adjunk hozzá finomra vágott vöröshagymát, és pirítsuk aranysárgára. Ezután tegyünk bele kockára vágott zöldpaprikát, és pirítsuk tovább. Amikor a paprika üvegessé válik, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, gyorsan keverjük el, majd miután felhabzott, öntsünk hozzá kevés vizet vagy borjúcsontból főzött alaplevet. (Kezdő szakácsok jobb, ha lehúzzák ilyenkor az edényt a lángról, nehogy a paprika megégjen.)
  4. Néhányszor pirítsuk zsírjára, közben adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot is.
  5. Ha elkészült az alap, adjuk hozzá a húst, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük zúzott köménymaggal, és főzzük kis lángon.
  6. Ha a hús levet engedett, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Folytassuk a lassú tűzön főzést, ameddig a hús meg nem puhul. Időnként pótoljuk kevés vízzel vagy alaplével a hiányzó folyadékmennyiséget, ha szükséges. (szakaszos lepárlás)
  7. Amikor a hús megpuhult, készítsünk habarást: a tejszínt és a tejfölt keverjük el csomómentesen a liszttel, majd a pörköltléből adjunk hozzá egy keveset a hőkiegyenlítés végett. Szűrjük szitán keresztül a habarást a pörköltbe, közben folyamatosan keverjük el, hogy csomómentes legyen.
  8. Forraljuk fel mégegyszer az ételt, majd tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 21 010
elküldve: 7
receptkönyvben: 112
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogyókúra: AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – 0 vércsoport
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

borjúpörkölt, paprikás borjú, tejfölös borjúpaprikás

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ArankaK
ArankaK Fri, 2014-07-11 20:16

Kitünö recept!
Vörösborral és csípös paprikával gazdagítottam. :)
A.

Sanyasef
Sanyasef Wed, 2012-05-02 17:21

Kedves Kornél!
A recept tanári, az eredmény kolosszális. Mondhatnám így is:
Úgy szeretnék ilyet enni
De jó lenne "cimbi" lenni.
Üdv. Sándor

737
borjúlábszár 2 kg
vöröshagyma 3 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
paradicsom 1 db
zöldpaprika 2 db
köménymag 2 teáskanál
fűszerpaprika 2 ek
tejföl 2 dl
habtejszín 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
sertészsír 2 ek
mangalica szalonna 25 dkg