Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borjúval és spenóttal töltött sült cannelloni

Borjúval és spenóttal töltött sült cannelloni
Borjúval és spenóttal töltött sült cannelloni
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olasz életérzéshez hozzátartozik a minőségi ételek szeretete, a kifinomultsághoz és a színes életstílushoz való szenvedélyes ragaszkodás.

A tészta az olasz konyha egyik kulcsfontosságú tradicionális alappillére, ugyanakkor a világ egyik legkedveltebb étele.

A Barilla durumlisztből készült tésztája egy egészséges, összetett szénhidrátforrás. A táplálkozási szakértők ajánlása szerint a jól kiegyensúlyozott diéta: 55 százalék szénhidrátot, kevesebb mint 30 százalék zsírt és 15 százalék proteint tartalmaz.

A durumlisztből készült tészta felszívódási ideje jóval lassabb, mint sok más szénhidrátban gazdag ételé, mint amilyen a normál búzalisztből készült tészta is. Ennek köszönhetően késlelteti az éhségérzet kialakulását, ugyanakkor energiát biztosít az agyi működéshez és izomzatunknak.

A Barilla tészta bárki által kedvelhető, mely élvezetet és örömet nyújt minden étkezéshez.

A Barilla tészta mindig al dente.

Elkészítésében szabadságot ad fantáziánknak, kreativitásunknak.

…és egészséges!

A Barilla Olaszország első számú tésztája és tésztaszósza.

hozzávalók / 4 adag

cannelloni

besamel

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 190 fokra. Egy kb. 22x33 cm-es tepsit vajazzunk ki. Egy nagy lábasban forraljunk sós vizet.
  2. Dobjuk bele 1-2 percre a spenótot, míg megfonnyad, szűrjük és szárítsuk le. Nyomkodjuk ki a felesleges vizet belőle, és tegyük félre.
  3. Készítsünk besamelmártást: egy kis szószos edényben hevítsük fel a tejet, ha felforrt, húzzuk le a tűzről. Olvasszuk fel a maradék 2 ek vajat egy közepes szószos edényben. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a lisztet, ez kb 2 percet vesz igénybe. Adjuk hozzá a meleg tejet, forraljuk össze vele, közben gyakran keverjük. Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval ízlés szerint, és tegyük félre.
  4. Konyhai robotgépben mixeljük durvára a spenótot, a kockázott, sült borjút és a parmezán sajt felét. Fűszerezzük a tölteléket sóval, borssal.
  5. Egy közepes keverőtálban verjük fel a tojást. Adjuk hozzá a húsos keveréket, és keverjük jól el vele.
  6. Egy nagy lábasban forraljunk sós vizet. Főzzük 3 percig benne a lasagne tésztalapokat. Szűrjük le és terítsük egy sütőpapírra őket.
  7. Öntsünk 1 csészényi besamelmártást a vajjal kikent tepsibe. Kanalazzunk 2-2 ek tölteléket mindegyik lasagne lapra. Tekerjük fel őket, és tegyük egymás mellé a mártásra a tepsibe.
  8. Öntsük a tekercsekre a maradék besamelt. Spricceljük meg a tetejét alaplével. Csipkedjük rá a maradék vajat, és szórjuk meg reszelt parmezánnal.
  9. Előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük készre. Tálalás előtt hagyjuk 10 percig pihenni.
  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 810
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Barilla

Mióta szakács: 2013.06.18.
50 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

783
lasagne tészta 255 g
spenót 340 g
sonka 15 dkg
borjúhús 450 g
parmezán sajt 10 dkg
tojás 2 db
marha alaplé 0.8 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 2 ek
tej 6.25 dl
vaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
szerecsendió 1 csipet