Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borkrémleves narancsos piskótatallérokkal

Borkrémleves narancsos piskótatallérokkal
Borkrémleves narancsos piskótatallérokkal
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újabb vizsgatétel:) már csak 1 hét van hátra :D

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A piskótához

Szólj hozzá!

elkészítés

A narancsos piskótához

  1. Süssük meg a narancsos piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük. Hozzáadjuk egyesével a sárgákat, és kisebb fokozaton verjük tovább.
  3. A lisztet már kézi habverővel keverjük bele óvatosan.
  4. A reszelt narancshéjat óvatosan belekeverjük.
  5. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és 160-180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  6. A piskótát deszkára helyezzük, és pogácsaszaggatóval tallérokat szaggatunk belőle.

A borkrémleveshez

  1. A leveshez fűszerredukciót készítünk úgy, hogy a leírt nyersanyagokat vízben beforraljuk (egész fahéj, narancshéj, szegfűszeg).
  2. A bort és a vizet összeforraljuk, majd a cukor felét beletesszük, és hagyjuk, hogy teljesen felolvadjon benne.
  3. A tojássárgákat a vaníliás cukorral és a cukor másik felével habosra keverjük, majd hozzákeverjük a pudingport is.
  4. Vízgőz felett hozzászűrjük a fűszerredukciót a tojásos krémhez, majd lassan hozzáöntjük a bort is, és addig kevergetjük, amíg el nem kezd besűrűsödni.
  5. A levest kihűtjük, és a narancsos piskótatalérrokkal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 493
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Ágica-92

Mióta szakács: 2012.09.06.
47 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

borkrémleves narancsos piskótával, fűszeres borkrémleves narancsos piskótával, édes fűszeres borkrémleves piskótatallérokkal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

579
édes fehérbor 5 dl
víz 3 dl
tojássárgája 3 db
cukor 100 g
vaníliás cukor 10 g
vaníliás pudingpor 50 g
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 5 db
narancshéj 0.5 narancsból nyert
tojás 6 db
finomliszt 6 púpozott ek
cukor 6 csapott ek
narancshéj 1 narancsból nyert