Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borleves Csukamama konyhájából

Borleves Csukamama konyhájából
Borleves Csukamama konyhájából
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor férjhez mentem 40 évvel ezelőtt, ittam először borlevest. Addig nem is hallottam róla. A férjem családjában a húsvéti vacsora része volt. Igazából nem leves, inkább a forralt borhoz hasonlít, csak tojás is van benne. Ez a szokás mai napig megmaradt, és mivel nálunk szenteste is ez a menü, ezért minimum egy évben 2-szer elkészítem. Amíg a gyerekek kicsik voltak, Ők teát kaptak helyette, de most már mindenki ihatja. Eddig még mindenkinek nagyon ízlett, aki megkóstolta.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd a bort és a vizet állandó keverés közben hozzáöntjük nagyon lassan, nehogy a bortól a tojás összeugorjon.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket, és szintén állandóan keverve felforraljuk.
  3. Ha levettük a tűzről, még kevergessük, amíg már nem bugyog.
  4. Melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 85 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 489
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csukamama

Mióta szakács: 2013.09.03.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

édes borleves, különleges leves fehérborból, fehérbor leves, borleves szegfűszeggel, borkrémleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Werewolfboy GT
Werewolfboy GT Sun, 2017-06-11 17:10

"A tojást habosra keverjük a cukorral" Ez csak a fehérjére vonatkozik és fehérjehabot kell belőle verni, vagy sárgájával együtt és akkor csak krémesre kell keverni?
Előre is köszönöm a válaszodat.

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2014-04-13 13:16

Szia Angela! Ez a recept nagyon jol hangzik, es rogton ismeros is volt ahogy elolvastam, ugyanis a mi Mamank is ugyan igy keszitette. Elo is vettem az 50 eves receptes fuzetemet amit meg akkor kezdtem el irni amikor ferjhez mentem es ugyanezek a hozzavalok es mennyisegek szerepelnek benne, ahogy a Mamatol leirtam. Nagyon regen emlekszem, hogy ettem/ittam ilyent, de en soha nem csinaltam. Nagyon finom lehet!
Puszi, Vera

Csukamama
Csukamama / Csukamama Sun, 2014-04-13 23:34

Szia Vera! Szerintem rosszul emlékszel. Nem az Anyu készített ilyet, legalábbis én nem emlékszem. Az Anyósomtól tanultam. Én ott ittam először. Egyszer karácsonykor mikor otthon összejöttünk készítettem el. Biztos akkor írtad le a receptet. Nagyon finom és nagyon passzol a sonka, tojás, torma ízekhez. Próbáljátok ki biztos ízleni fog.
Puszi Angéla

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2014-04-14 02:50

Lehet, hogy neked van igazad, jo regen volt…az emlekezotehetsegem sem a regi mar:)
Kar, hogy regebben sohasem keszitettem, mert most mar sajnos keso, mert egyikunk sem ihat alkoholt.
Kivanok neked es az egesz csaladnak Kellemes Husveti Unnepeket!!!!
Puszi, Vera

342
tojás 4 db
cukor 7 ek
fehérbor 1 l
víz 3 dl
szegfűszeg 0 ízlés szerint
fahéjrúd 0 ízlés szerint
citromhéj 1 db