Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borókás pulykaragu

Borókás pulykaragu
Borókás pulykaragu
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy régi újságban találtam. Finomítottam rajta, kiegészítettem egy kicsit a saját szám íze szerint, és az eredmény ez lett. Nálunk mindenki szívesen fogyasztja. Könnyű, pikáns étel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Burgonyakrokettel vagy burgonyagombóccal is finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykacombot, a szalonnát, a leveszöldséget és a vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Serpenyőben a szalonnát ropogósra sütjük, hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát és rövid ideig együtt sütjük. Mikor a hagyma pirulni kezd, kiszedjük, és félretesszük a pirított szalonna mellé.
  2. Az olvasztott vajat a visszamaradt zsiradékkal együtt felhevítjük, beleszórjuk a pulykakockákat, és magas hőfokon kevergetve megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, liszttel meghintjük, és kb. fél l vízzel felöntjük.
  3. Kevergetve felforraljuk, majd beletesszük a borókabogyót, a babérlevelet és a leveszöldséget. Fedő alatt alacsony hőfokon kb. 30 percig pároljuk.
  4. Az újhagymát felkarikázzuk.
  5. A főzőtejszínt összekeverjük a mustárral, és besűrítjük vele a ragut. Ha túl híg a ragunk, sűríthetjük még egy kis tejfölös, vagy tejszínes-lisztes habarással.
  6. Belekeverjük az újhagymát, a szalonnapörcöt és a hagymakockákat. Főtt rizzsel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 156
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Marianna

Mióta szakács: 2010.06.26.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pikáns pulykaragu borókabogyóval

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-08-02 16:54

Igen, ez olyan tipikus pasis dolog!Azt hittem, amikor pár héttel életem párjával való megismerkedés után, egy vacsira menvén, halat kaptunk, hogy megdobom a hátraszaltót, mert közölte, hogy a hal finom, csak az a baja, hogy hal íze van és szálkás!!Mondom mi van?! Azóta csak filét vehetek és azt is apró falatkákban eszik a fiammal együtt,-ilyen belevalóak a férfiak!!!!!Mi lesz a fiammal ha megnősül?Az ami ezek szerint minden pasinál?Köszi, ettől fincsi lesz, próba lesz, és enni fogják, csak szólni kell, hogy mit kell tologatni a tányér szélére.Hm...ez van. Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-08-02 08:26

Marianna!Köszi szépen a választ! Azért szoktam az ilyen nagy fűszereket törni, vagy eleve úgy venni, mert a hites uram és a nagyfiam, sikeresen mindig ráharapnak, és mondjuk az elég kellemetlen, ha egy egész bors kerül a fogad alá.Ők ezeket mindig megtalálják.A férjem az a tipikus diós tészta evő, legyen az süti,főétel,bármi, hogy rittig az övében, az a legapróbb kis héjdarab, amit nem szándékosan, de törés közben, az a csúnya háziasszony benne hagy a darált dióba.És ez csak az övébe van.Röhej.Halevéskor csak neki van szálkája!!Meg a fiamnak, örökletes,hm....????Mindegy, hogy ezt kiküszöböljük, inkább darálok,köszi szépen a választ.Vagy mivel a boróka nagyobb, és megszámolom, mennyit rakok bele, majd felhívom a figyelmüket!!!!Köszi!Éva-Anyóca

Mana75
Marianna / Mana75 Mon, 2010-08-02 16:09

Úgy látszik ez férfi "betegség"! :-) Nálunk az Apám az, aki mindenben megtalálja a magot, szálkát... :-) Remélem, azért ízleni fog! Szia: Marianna

Mana75
Marianna / Mana75 Sun, 2010-08-01 21:58

Szia Éva-Anyóca! Mozsárban össze tudod törni, bár a közepén van egy keményebb kis magocska, ami megnehezítheti a dolgot. Szerintem jobb, ha egészben teszed bele a bogyókat, mert őrölve túl intenzív ízt kaphatsz. Ha összetöröd, gondolom kevesebb szemmel célszerű próbálkozni. Üdv: Marianna

597
pulyka felsőcomb 80 dkg
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 1 közepes db
karalábé 1 közepes db
bacon 10 dkg
vöröshagyma 1 db
vaj 2 dkg
finomliszt 2 evőkanál
borókabogyó 5 db
babérlevél 2 db
újhagyma 3 közepes db
főzőtejszín 1 dl
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint