Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Boros, fűszeres sült csirkecombok

Boros, fűszeres sült csirkecombok
Boros, fűszeres sült csirkecombok
80 perc / előkészület: 25 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagyományostol eltérő változatát akartam elkészíteni a sült csirkének. Egy régebbi szakácskönyvben talált leírás némi
módosításával jött létre ez a recept.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tepsis krumplit és kovászos uborkát tálaljunk mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, besózzuk és félretesszük.
  2. A tűzálló tálat kibéleljük a szalonnaszeletekkel, amiből 2 db-ot félreteszünk.
  3. A vajat habosra keverjük.
  4. A petrezselyem zöldjét nagyon apróra vágjuk és belekeverjük a vajba.
  5. A fokhagymát, fokhagyma préselőn átnyomva szintén a vajhoz adjuk, valamint a rozmaringot és a kakukkfüvet is, és jól összedolgozzuk.
  6. A csirkecombokon a bőrt fellazítjuk és a fűszeres vajat egyformán elosztva alásímítjuk.
  7. A tál közepére fektetjük a combokat és kétoldalon mellé az újhagymákat.
  8. 1-1 fél szelet bacont a combokra fektetünk, majd aláöntjük a bort és alufóliával lefedjük a tálat.
  9. Előmelegített sütőben 25 percig 200 C°-on pároljuk.
  10. Levesszük az alufóliát és további 30 percig sütjük, míg szép piros lesz. Időnként a saját levével locsolgatjuk.

  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 26 786
elküldve: 1
receptkönyvben: 302
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszervajas sült csirkecombok

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zora242
Zora242 / Zora242 Tue, 2010-02-16 13:34

Tipp: a tűzálló tál kibélelésekor a bacon szalonnaszeletek mellé vékony szeketekre vágott császárszalonnát is tegyetek. Én az újhagyma helyett vöröshagymát használtam amit a tál két oldalába terítettem szét. A sütési idő nálam 30+30 perc volt 200 C-on.

A megmaradt zsiradékot érdemes hűtőbe tárolni és másnap piritóssal elfogyasztani! :)

A recept kiválló és nagyon finom volt!

597
csirkecomb 4 db
bacon 15 dkg
vaj 6 dkg
újhagyma 6 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 0.5 csokor
rozmaring 1 késhegynyi
kakukkfű 2 késhegynyi
fehérbor 1.2 dl
1 tk