Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Boros hal

Boros hal
Boros hal
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kolleganőmtől kaptam a receptet, de évekig a fiókom mélyén lapult, míg egyszer ki nem próbáltam. Azóta az egyik kedvenc. Hal kicsit másként, nem a megszokott rántott vagy sült hal. Egy újabb variáció az együnk minél több halat elméletre. :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fehérbor helyett vörösborral is próbáltam már, mikor mi van itthon. Vörösborral is finom, csak a színe változik meg.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy jénai tálban a vajon vagy margarinon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott tengeri halfilét (nem szükséges kiengedni), megszórjuk sóval, borssal, szerecsendióval, és felöntjük a borral.
  3. Felforraljuk, és addig főzzük, míg a hal szét nem esik (ha egészben marad a halfilé típusa miatt, akkor krumplinyomóval összenyomkodjuk). Kis leve maradjon, de ha túl sok marad, akkor forraljuk el.
  4. Sóval elkevert tejfölt öntsünk hozzá, és jól keverjük össze. Felforraljuk, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Már nem forraljuk, kb. 10 percre, előmelegített sütőben sütjük, míg a sajt ráolvad.
  6. Zöldséges rizzsel vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 22 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 062
elküldve: 0
receptkönyvben: 91
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Risi

Mióta szakács: 2010.04.19.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

boros-szerecsendiós hal, tejfölös-fehérboros halragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

426
hal 50 dkg
vaj 7 dkg
vöröshagyma 1 db
fehérbor 2 dl
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 100 g
sajt 150 g