Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Boros keksz

Boros keksz
Boros keksz
38 perc / előkészület: 20 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ajándéknak is jó ötlet egy üveg bor mellé ez a keksz.

Gyorsan elkészül, tej- és tojásmentes.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az ánizst elkeverjük 2 ek forró vízben, majd a borhoz öntjük.
  2. A lisztben elkeverjük a sütőport, cukrot és sót, majd felváltva hozzáöntjük a bort és az olajat. Összegyúrjuk egy gombóccá ( nem lesz fényes sima), pihentetjük a hűtőben 15 percet.
  3. A tésztát 20 kicsi gombócra osztjuk. Mindegyiket 15-18 cm hosszú, ujjnyi vékony hengerre kisodorjuk (nem kell alálisztezni), és a két végét egymásra hajtva egy gyűrű formát készítünk.
  4. Tepsibe tesszük, és 180-190'C fokon 15-20 percig sütjük. Még forrón megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 893
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nicki

Mióta szakács: 2012.04.10.
50 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

teasütemény, aprósüti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

365
finomliszt 250 g
porcukor 70 g
fehérbor 80 g
szőlőmagolaj 65 g
sütőpor 1 kk
1 csipet
ánizs 1 kk