Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Boros marhapörkölt

Boros marhapörkölt
Boros marhapörkölt
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy vasárnapi ebéd második fogásaként is megállja a helyét.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kockára vágjuk.
  2. Olajat hevítünk egy lábasban, és a hagymát felkockázva pirítani kezdjük benne, majd a húst is rádobjuk, és együtt pirítjuk tovább. Sózzuk, borsozzuk, a paradicsomot és paprikákat is belekockázzuk, majd a fűszerpaprikát is beleszórjuk.
  3. Erősen pirítsuk, majd 1/2 liter vízzel öntsük fel, és fedő alatt főzzük 1 órát, majd a 2 dl bort is öntsük rá a húsra.
  4. Főzzük puhára, majd a végén a sűrítőt hozzáadva pár percig forraljuk, és szép sűrű szaftos pörköltet kapunk.
  5. Petrezselymes főtt burgonyával tálaljuk, és savanyúsággal.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 923
elküldve: 6
receptkönyvben: 47
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

marhalábszár pörkölt, vörösboros lábszárpörkölt, marhapörkölt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

852
marhalábszár 1 kg
száraz vörösbor 2 dl
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
chili 1 db
paradicsom 1 db
pritaminpaprika 1 db
étkezési keményítő 1 evőkanál
napraforgó olaj 1 ek
víz 5 dl