Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Boros sertésszelet gánicával

Boros sertésszelet gánicával
Boros sertésszelet gánicával
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer nyaralás közben hasonló boros-mustáros húst ettünk, nagyon ízlett, és úgy gondoltam, hogy készítek valami hasonló húsos ételt.

A gánica receptje adott, de én tejföllel és sajttal kiegészítve sütöttem meg.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Vörösbor illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat jól megmossuk, egy magasabb falú serpenyőbe tesszük, kevés olajon mindkét oldalát kicsit megkapatjuk, majd lefedve kb. 3dl vízzel felöntve pároljuk. Sóval, borssal picit fűszerezzük.
  2. Közben a burgonyát megtisztítjuk, apróra vágjuk és megfőzzük.
  3. Amint megfőtt, levet leöntjük, félre teszünkk egy picit belőle, a burgonyát melegében liszttel összekeverjük (fogyókúrásoknak zabpehelyliszt), fűszerezzük, sóval, borssal, kevés petrezselyemzölddel, majd félre tesszük kihűteni.
  4. A húst megforgatjuk, majd 45 perc elteltével a mustárt, bort, és a nagyobb cikkekre szeletelt hagymát beletesszük a serpenyőbe. Jól összekeverjük, és tovább pároljuk lassú tűzön.
  5. Közben a burgonyából egy evőkanál segítségével halmokat helyezünk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, tejföllel meglocsolva, sajttal megszórva sütőbe helyezzük, és addig sütjük, amíg a sajt szép barna lesz.
  6. Ha megpuhult a hús, tűzről levesszük, a maradék tejfölt kevés piros paprikával, petrezselyemmel, majoránnával, borssal kikeverjük, a krumpli levével higítjuk.
  7. A húsokat kiemeljük egy tányérra, tejfölt a serpenyőbe öntjük, jól összekeverjük, majd visszatesszük a húsokat, és még 15 percig lefedve pihentetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 703
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kisari Dóra

Mióta szakács: 2012.04.14.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
diéta: tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

boros sertéshús dödöllével, mustáros tejfölös karaj, dödöllés fűszeres ragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

997
sertés rövidkaraj 50 dkg
tejföl 450 g
fehérbor 1 dl
mustár 3 ek
vöröshagyma 2 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
burgonya 50 dkg
finomliszt 3 evőkanál
sajt 15 dkg
napraforgó olaj 2 ek
víz 3 dl