Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Boros spagetti angolszalonnával

Boros spagetti angolszalonnával
Boros spagetti angolszalonnával
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

'A 100 legjobb egytálétel' című könyvben találtam ezt az egyszerű, gyors, véleményem szerint finom receptet, eddig mindenkinek ízlett, aki megkóstolta. Én mindig sózom, de az angolszalonna miatt lehet, hogy sokaknak elég sós egyébként is.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spagettit kifőzzük, lecsepegtetjük, a sütőt előmelegítjük kb. 180 fokra.
  2. 2 ek olajon zsírjára sütjük az angolszalonnát, felengedjük fehérborral, és beledobjuk a szegfűszegeket. 
  3. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a tojásokat, reszelt sajtot, ízlés szerint sót, majd összekeverjük a spagettivel.
  4. Egy tűzálló tálat kikenünk a maradék olajjal, beleöntjük a tésztás keveréket, a tetejét meglocsoljuk tejföllel, és kb. 15 percet sütjük. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 413
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Evicaa

Mióta szakács: 2013.10.27.
3 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szalonnás fehérboros spagetti, spagetti szalonnával sütve, sült szalonnás tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

781
spagetti tészta 30 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
tojás 3 db
trappista sajt 10 dkg
tejföl 2 dl
fehérbor 1.5 dl
napraforgó olaj 4 ek
szegfűszeg 2 db
0 ízlés szerint