Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Boros-spárgás sertéscsíkok mascarponés szószban

Boros-spárgás sertéscsíkok mascarponés szószban
Boros-spárgás sertéscsíkok mascarponés szószban
65 perc / előkészület: 5 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvéti ebédre kerestem ételt, és erre bukkantam. Ki is próbáltuk, nagy sikere volt.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, szeletekre vágjuk, majd felcsíkozzuk. Az újhagymát vékonyra karikázzuk.
  2. A serpenyőt előmelegítjük, beleöntjük az olajat, majd megüvegesítjük rajta a hagymát.
  3. Hozzáadjuk a sertéshúst, fehéredésig körbepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A borral felöntjük, hagyjuk, hogy pár perc alatt az alkohol elillanjon belőle, majd lefedve pároljuk a húst, míg meg nem puhul. Adott esetben vizet is öntünk hozzá, ha elpárolgott volna a folyadék, de a hús még nem volna puha.
  5. A zöld spárga szárvégét levágjuk, a többi részt egy centis darabokra vágjuk, a tetejét egybe hagyjuk.
  6. Ha már puha a hús, hozzáadjuk a spárgakockákat, majd a tejszínt, a mascarponét és a citromborsot.
  7. Összeforraljuk, közben főzünk ki hozzá orsótésztát, és már tálalhatjuk is.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 511
elküldve: 2
receptkönyvben: 47
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Ramonika

Mióta szakács: 2009.07.22.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéscomb spárgával tejszínes szószban, tejszínes-mascarponés sertéshús, sertéshús zöldspárgával tejszínes szószban

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

523
sertéscomb 80 dkg
zöldspárga 1 csomag
újhagyma 5 db
mascarpone 25 dkg
főzőtejszín 1 dl
félszáraz fehérbor 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citrombors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek