Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bőrös sült karaj Jamie Olivertől

Bőrös sült karaj Jamie Olivertől
Bőrös sült karaj Jamie Olivertől
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem Jamie Oliver receptjeit. Ebben sem kellett csalódnom. Igaz, ennél a receptnél is fel kell készülni a zsíros füstfelhőre, de megéri.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajról lefejtjük a csontot. A bőrét bevagdaljuk. A húst bedörzsöljük sóval, a bőrös részét különösen sokkal. A bőr réseibe próbáljuk meg beledugdosni a rozmaring felét.
  2. Az édesköménymagot egy mozsárban összetörjük. Hozzátesszük a fokhagymát és a maradék rozmaringot is, és ezeket is összezúzzuk. Ezzel bedörzsöljük a karaj húsos felét (a bőrösre nem kell, mert csak megég!).
  3. Egy nagy tepsibe beleöntjük a balzsamecetet, az olívaolajat. Beledobjuk a babérlevelet. Ebbe belefektetjük a húst. 30 percig hagyjuk pácolódni.
  4. Közben a sütőt maximum hőfokra előmelegítjük, és a karajcsontokat átpirítjuk.
  5. A húst kivesszük a pácból, és a sütőrácsra fektetjük. A páclés tepsibe beletesszük a megpörkölt csontokat, a durvára felvágott zellerszálat, hagymát és répát. Ráöntünk 6 dl vizet, és a hús alá betoljuk a sütőbe. (Ebbe fog belecsöpögni a kisülő szaft.) 20 perc után a hőfokot 220 fokra visszavesszük, és kb. még 40-50 percig sütjük. Ha megsült, 10 percre alufóliába csomagoljuk.
  6. A tepsiből kiszedjük a zöldségek egy részét, ezeket köretként tálaljuk.
  7. A tepsiben maradt  zöldségeket, szaftot és csontot egy lábasba tesszük. A tepsiben leragadt zselés szaftot egy kevés vízzel felöntjük, a sütőben forralunk rajta egyet, és felkapirgáljuk az aljáról. Ezt is a lábasba öntjük.
  8. A lábas tartalmát felforraljuk, majd  átpasszírozzuk. (Csontokat előbb kivesszük a lábasból). Sóval, borssal ízesítjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 73 736
elküldve: 11
receptkönyvben: 243
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bőrén sült sertéskaraj zöldséges pecsenyelével

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Thu, 2015-12-24 20:20

Most fogyott el a karácsonyi asztalról. Szerintem ezzel mindent leírtam! (l.hagymás krumplisalátával együtt)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-12-28 08:52

A képen a sülted bőre kissé szénné égett :( Ezt a képet J.O. könyvéből másoltad?

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Tue, 2010-12-28 09:16

Miért, ő is szénné égette? Találtál pont ilyen képet J.O. könyvében, szóljál, mert akkor beperelem. Szép Napot! kiki

729
csontos sertéskaraj 2 kg
0 ízlés szerint
rozmaring 2 ek
édesköménymag 0.5 ek
fokhagyma 5 gerezd
balzsamecet 8 ek
babérlevél 4 db
olívaolaj 2 ek
halványító zeller 5 közepes szár
sárgarépa 1 nagy db
vöröshagyma 1 nagy fej