Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borscs leves Szintike konyhájából

Borscs leves Szintike konyhájából
Borscs leves Szintike konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A borscs a szláv országokban és Közép-Európában, főképp Ukrajnában, Oroszországban, Litvániában, Lengyelországban népszerű, a legtöbb esetben céklából készült leves. A felsorolt országokon kívül más nemzetek konyhájának is részét képezi, bár hagyományosan ukrán eredetűnek tartják. (forrás: Wikipédia)

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A tálaláshoz

ajánlat

A kész ételt tányérba porciózzuk, 1-2 kanál hideg tejföllel "meglocsolva" és a tetejére egy kis petrezselyemlevéllel megszórva ajánlom. A petrezselyemlevél nem fontos, viszont a borscs tejföl nélkül nem az igazi.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felöntjük vízzel, és főzzük kb. 1,5 órát. Utána felaprózzuk a húst, nem nagy darabokra. Hozzáadjuk ahhoz a vízhez, amiben főtt.
  2. A hagymát apró darabokra vágjuk, a répát és a káposztát  lereszeljük. A céklát vékony csíkokra vágjuk, és ezután megpirítjuk az olajban, amihez hozzáadjuk az ecetet és a paradicsomszószt. Ha a szósz nagyon sűrű, nyugodtan adjunk hozzá vizet, és pároljuk kb. 5-7 percig.
  3. A hagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, és összesütjük őket.
  4. A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a hússal teli vízhez. Megsózzuk.
  5. Amikor a víz újra felfő, adjuk hozzá a káposztát, és főzzük kb. 5 percig nem nagy lángon.
  6. Hozzáadjuk a céklát, és főzzük kb. 10 percig. Ezek után mehet bele a répa és a hagyma. Ezek után mehet bele a babérlevél (de ízlés szerint), ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
  7. Adjuk hozzá a  fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát. Keverjük meg, és vegyük le a tűzről. Hagyjuk állni 10-15 percet.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 578
elküldve: 4
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintike

Mióta szakács: 2012.08.23.
6 recept

receptjellemzők

konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

orosz céklaleves, paradicsomos húsleves gazdagon, szláv leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

467
sertéshús 1 kg
burgonya 50 dkg
káposzta 30 dkg
cékla 40 dkg
sárgarépa 20 dkg
vöröshagyma 20 dkg
paradicsomszósz 3 ek
ecet 1 kk
fokhagyma 3 gerezd
babérlevél 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
víz 2.5 l
petrezselyem 1 csokor
tejföl 150 g