Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borscs pampuskival

Borscs pampuskival
Borscs pampuskival
175 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni finom egy leves, sok-sok tejföllel.

hozzávalók / 12 adag

A borscshoz

A pampuskihoz

Az öntethez

ajánlat

Fokhagymás kenyérrel a legfinomabb.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felkockázzuk (én vegyesen szoktam, oldalas és combja). Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, a borsot, az ételízesítőt, és megfőzzük.
  2. A répát, zellert, petrezselyemgyökeret, karalábét felkarikázzuk. A céklát vékony csíkokra szeleteljük. A 2 apróra vágott hagymát olajban üvegesre sütjük, és hozzáadjuk a zöldségeket, folyamatos kevergetés mellett megdinszteljük. Hozzáadjuk a 3 ek paradicsompürét és a pirospaprikát, felöntjük annyit vízzel, amennyiben fedő alatt megpuhul a zöldség. Ételízesítővel és fekete borssal ízesítjük.
  3. Mikor már puhára főtt a hús, a zöldségalapot hozzáöntjük. Hozzáadjuk a felkockázott krumplit, a legyalult káposztát, és fedő alatt tovább főzzük. Mikor már minden megfőtt, hozzáadjuk a fokhagymát és az apróra vágott kaprot.
  4. A pampuskihoz az élesztőt belemorzsoljuk egy tálba, hozzátesszük a cukrot, pár ek lisztet a 40 dkg-ból, és összekeverjük a meleg víz egyharmadával. Meleg helyre tesszük, és hagyjuk, hogy felhabosodjon.
  5. Ha már jól felhabosodott, hozzátesszük a sóval elkevert maradék lisztet, a maradék vizet, és jól összegyúrjuk. Hozzáadjuk az olajat, és pár percig dagasztjuk. Letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük (kb. 1 óra).
  6. Ha megkelt átgyúrjuk, és lisztezett felületen kis gombócokat formázunk belőle (olyan pingpong labdányiakat).
  7. Kibélelünk egy kerek formát sütőpapírral, és szépen belerakosgatjuk a gombócokat - a gombócok ne legyenek túl szorosan egymás mellett, de töltsék ki a formát.
  8. Hagyjuk megint kelni őket, közben bemelegítjük a sütőt 180 fokra.
  9. Légkeveréssel sütjük kb. 20-25 percig (megint elfelejtettem megnézni, hogy mikor tettem be). Akkor jó, ha elkezd barnulni a teteje.
  10. Kivesszük a sütőből, kicsit hagyjuk hűlni, és még melegen megkenjük az öntettel. Langyosan együk a borscshoz  - nagyon finom (borscs nélkül is).
  11. Öntet: A fokhagymát lereszeljük vagy fokhagymanyomóval áttörjük, hozzákeverünk egy csipet sót, a vizet, olajat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 387
elküldve: 3
receptkönyvben: 57
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Sünike

Mióta szakács: 2012.03.01.
32 recept

receptjellemzők

konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

cékla leves, sertéshúsos céklás leves, borscs kelt tésztával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jessmor
jessmor Sun, 2017-12-03 16:11

Nagyon jó recept, már többször is elkészítettem. :)

Filamér
Filamér Wed, 2014-03-05 12:28

Nemrégen jöttem haza Ukrajnából, az ott töltött négy év alatt kedvencemmé vált a borscs is, és a pampuski is, utóbbit nem is kellett otthon sütnöm, szinte minden üzletben, frissen-forrón, isteni fokhagymaillatot árasztva lehetett kapni :-) Köszönöm a receptet, itthon is reprodukálni fogom.

330
sertéshús 500 g
sárgarépa 3 db
karalábé 1 db
zeller 0.5 db
fehérrépa 1 db
cékla 2 közepes db
vöröshagyma 2 közepes fej
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 3 ek
káposzta 1 kis fej
burgonya 4 db
fokhagyma 3 db
kapor 1 csokor
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
napraforgó olaj 1 ek
víz 3 l
finomliszt 40 dkg
víz 2 dl
friss élesztő 3 dkg
cukor 1 ek
napraforgó olaj 3 ek
1 ek
fokhagyma 4 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
víz 1 ek