Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsófőzelék SüniSütitől

Borsófőzelék SüniSütitől
Borsófőzelék SüniSütitől
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a borsófőzeléket, de szeretem, ha változatosabb az ízvilága.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát kockákra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk, ekkor adjuk hozzá az áttört fokhagymát és őrölt pirospaprikát, meg a lisztet, amit kicsit megfuttatunk.
  2. Majd jöhet rá a borsó, a vízzel hígított alaplé, sózzuk, borsozzuk, meg a szerecsendiót is hozzáadjuk.
  3. Addig főzzük, míg a borsó meg nem puhul. Ezalatt a tejfölt a tejszínnel és a keményítővel csomómentesre keverjük.
  4. Mikor a borsó már puha, a levéből hozzáadunk a tejfölös keverékhez, és simára keverjük vele, amit így adunk hozzá a meleg főzethez. Addig rotyogtatjuk így együtt, míg a megfelelő sűrűségűvé nem válik.
  5. Tükörtojással vagy sült virslivel kínálhatjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 6 495
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SüniSüti

Mióta szakács: 2014.04.25.
80 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös-tejszínes borsófőzelék, zöldborsófőzelék, cukorborsófőzelék

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

362
zöldborsó 350 g
babérlevél 1 db
finomliszt 2 evőkanál
víz 5 dl
csirke alaplé 5 dl
tejföl 150 g
főzőtejszín 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 0 ízlés szerint
petrezselyem 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
ételízesítő 0.5 kávéskanál
olívaolaj 2 ek
étkezési keményítő 2 evőkanál