Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsóleves Csillus konyhájából

Borsóleves Csillus konyhájából
Borsóleves Csillus konyhájából
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy esős hűvös délutánon úgy gondoltam, hogy egy forró zöldséges leves most jót tenne. így körülnéztem, és megtaláltam az ideális levest. :) Ez a változat a saját változatom, érdemes kipróbálni, sosem okozott csalódást, nem lehet elrontani! Ahogy készen lett, fogtam magam és egy nagy takaróval és ezzel a kis levessel ültem a kanapéra, és hálát adtam a Teremtőnek, hogy ilyen sok finomságot adott a világunknak :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát felszeleteljük, és feltesszük az olajon dinsztelni.
  2. Amikor már szép halvány, rádobjuk a lisztet, és egy kicsit megfuttatjuk az olajon, majd felöntjük egy kis vízzel.
  3. Ahogy felforrt a kis víz, beletesszük a leveskockákat, a cukrot, (ami egyébként a borsó édeskés ízét emeli ki, nem lesz tőle édes a levesünk, de igazán jó ízt ad. ) és az ételízesítőt.
  4. Ezután belerakjuk a megpucolt, és felvágott zöldségeket és a borsót is, felöntjük annyi vízzel ami bőven ellepi.
  5. Addig főzzük, amíg minden megpuhul benne, ízlés szerint lehet még sózni. Forrón tálalva az igazi.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 757
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Csillus

Mióta szakács: 2013.10.14.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

404
zöldborsó 45 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
finomliszt 2 csapott ek
napraforgó olaj 1 dl
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 3 közepes db
leveskocka 3 db
cukor 1 teáskanál
ételízesítő 1 teáskanál
víz 1.5 l