Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsóleves Gimilla konyhájából

Borsóleves Gimilla konyhájából
Borsóleves Gimilla konyhájából
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a levest, és gondoltam, megosztom veletek. Készítettem hozzá videót is. Ha szeretnétek megnézni, a youtube-on megtehetitek.

hozzávalók / 4 adag

Leveshez

Galuskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, majd öntsük rá a borsót, és pirítsuk együtt kb. 1 percig.
  2. Adjuk hozzá a vizet, és várjuk meg, amíg felmelegszik, majd adjuk hozzá a leveskockákat, cukrot, sót és borsot.
  3. Várjuk meg, amíg felforr. Eközben elkészítjük a galuskát. Felverjük a tojást, és kanalanként hozzáadagoljuk a lisztet.
  4. Ha leves felforrt, adagoljuk hozzá a galuskát. Ezt lehet szaggatóval, de én jobban szeretem kiskanállal, igaz, így nem olyan szép.
  5. Amint elkezd rotyogni, adjuk hozzá a tejet, és várjuk meg, amíg az egész felrottyan. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 253
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Anzsy Világa

Mióta szakács: 2013.05.08.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldborsóleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anagyferó
Anagyferó Wed, 2017-11-22 15:23

Mi szoktunk az íze és a kinézete miatt egy fél csokor petrezselyem zöldet is tenni. De így is finom.

484
napraforgó olaj 3 teáskanál
vöröshagyma 1 közepes db
zöldborsó 500 g
cukor 1 ek
leveskocka 2 db
víz 1.5 l
tej 1 l
0 ízlés szerint
bors 0.5 teáskanál
tojás 2 db
finomliszt 8 púpozott ek