Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsóleves húsgombóccal

Borsóleves húsgombóccal
Borsóleves húsgombóccal
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétköznap vagy vasárnap, bármikor jóízűen elfogyaszthatjuk ezt a finom, meleg levest.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A húsgombóchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót és a zöldségeket olajon megpároljuk, rászórjuk az apróra vágott petrezselyem felét, majd pici lisztet szórunk rá, és vízzel felöntjük. Sózzuk, majd ha felforr, a leveskockát is hozzáadjuk.
  2. Közben a húsgombócnak valókat összegyúrjuk, és pihentetjük. Ne legyen túl kemény, de ne legyen lágy sem.
  3. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és a forró, de nem forraló levesbe beletesszük őket. Ha feljönnek a leves tetejére, már csak 10 percet kell főzni, és kész.
  4. A levest lassan főzzük, mert ha gyorsan fő, zavaros lesz, azt pedig nem szeretnénk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 739
elküldve: 4
receptkönyvben: 162
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldborsóleves húsgombóccal, bébirépás borsóleves húsgombóccal, húsgombócos borsóleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

262
zöldborsó 250 g
bébirépa 100 g
fehérrépa 2 db
petrezselyem 1 csokor
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
víz 1.5 l
darált sertéshús 20 dkg
tojás 1 db
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 2 ek
vöröshagyma 1 db