Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsópüré leves sült szalonnával

Borsópüré leves sült szalonnával
Borsópüré leves sült szalonnával
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fagyasztott borsóból télidőben a legjobb leves. Tartalmas. Finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Böjtölők hagyják ki a szalonnát! Úgy is finom!


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát meghámozzuk, szeleteljük (egy maréknyit cifrára vágva félreteszünk).
  2. Az újhagymát karikára vágjuk, a fehér karikákból maréknyit félreteszünk.
  3. A félre nem tett répát és hagymát a borsóval, a leveskockákkal, a majorannával és a petrezselyemzölddel feltesszük főni (kb. 1 liter vízben).
  4. Megfőzzük, botmixerrel pürésítjük.
  5. Hozzáadjuk a cifrára vágott sárgarépát.
  6. Megfőzzük – nem kell nagyon puha legyen! Borsot darálunk rá.
  7. Közben az olajon megpirítjuk a duci csíkokra vágott bacont.
  8. Tálaláskor a félretett újhagymával szórjuk, tejföllel locsoljuk és a sült szalonnával dúsítjuk a levest.


 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 605
elküldve: 5
receptkönyvben: 400
elkészítve: 17/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

Zöldborsópüré leves sárgarépával, hagymával készítve, és sült szalonnával feladva - ha nincs elveink ellen!

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Tue, 2013-12-10 11:47

Jó kis leves ez, és mindent beszereztem hozzá a piacon vasárnap :)

villers
villers Sat, 2010-10-16 12:28

Nagyon finom lett, köszi a receptet, bár én a tejfölt kihagytam belőle. Nem is értem, miért nem csináltam eddig soha ilyet, pedig imádom a krémleveseket :o)

villers
villers Mon, 2010-10-11 12:28

Nem lesz darabos a leves, ha csak mixerel csinálom? Nem kell szitán átnyomni? Csak mert mindig ez tartott vissza a zöldborsó krémlevestől...

tiba
tiba Tue, 2010-09-07 21:10

Köszönöm ezt a receptet!
Ilyen tökéletes ízharmóniát! Szavakkal egyszerűen kifejezhetetlen, hogy milyen fantasztikusan finom!

334
zöldborsó 40 dkg
újhagyma 6 db
sárgarépa 2 db
leveskocka 2 db
majoranna 1 tk
petrezselyem 1 ek
bors 0 ízlés szerint
tejföl 1 dl
bacon 5 dkg
olívaolaj 0.5 dl