Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsós-csirkemájas ragu

Borsós-csirkemájas ragu
Borsós-csirkemájas ragu
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavasszal megjelent a friss zsenge zöldborsó, és innen jött az ötlet. Mivel párom és én is szeretjük a májat és a borsót is, ez dobtam össze.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nokedlivel vagy rizzsel is kitűnő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket felkockázzuk, a májat csíkokra vágjuk, a szalonnát szintén kockára vágjuk.
  2. A szalonnát zsírjára sütjük, majd rádobjuk a fél karikára vágott hagymát (itt lehet kockára is, én szeretem ha nagyobb darabokban vannak benne a zöldségek) megdinszteljük.
  3. Következő hozzávaló a máj. A hagymán fehéredésig sütjük, majd sóval borssal, pirospaprikával ízesítjük. Ha csípősen szeretjük az ételeket, ilyenkor lehet beletenni egy kis csilipelyhet.
  4. Ekkor megy bele a paprika, apróra vágott fokhagyma, és a paradicsom. Összekeverjük, és fedő alatt megrottyantjuk.
  5. Végül ráöntjük a borsót, rászórjuk a petrezselymet, és addig főzzük, míg meg nem puhul a borsó. Vízzel felönthetjük, ha szükséges, de a borsó elég levet szokott engedni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 846
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

zsebipumba

Mióta szakács: 2014.12.03.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldborsós ragu, májas-borsós egytál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

306
csirkemáj 1 kg
zöldborsó 25 dkg
paradicsom 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
zöldpaprika 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 4 teáskanál
petrezselyem 0.5 csokor
vöröshagyma 2 közepes db
füstölt szalonna 5 dkg
chilipehely 1 kávéskanál