Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsós csirkepörkölt juhtúrós tésztával

Borsós csirkepörkölt juhtúrós tésztával
Borsós csirkepörkölt juhtúrós tésztával
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában annyira eltűntem a mexikói-olasz-indiai Bermuda-háromszögben, hogy igényem lett valami nagyon magyarosra, lehetőség szerint viszont maradtam volna a bio/szuperegészséges/kézműves/satöbbi hozzávalóimnál. Aztán eszembe jutott, hogy egy étteremben nem olyan rég ettem juhtúrós tarhonyát (benne, nem rajta!), este nyolckor viszont nem áll neki a dolgozó lány tarhonyát csinálni, úgyhogy teljes kiőrlésű tésztát választottam, és tizedannyi zsírt (az is kókusz), mint amennyit mondjuk nagymamám tett volna bele. Persze, ha lecsúszik két repeta, akkor ez is majdnem mindegy. 

Ui.: Tudom, hogy nem valami guszta, de az íze mindenért kárpótol.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szerintem egy kis saláta vagy savanyúság jó hozzá, bár nekünk most nem volt. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kis kókuszzsíron megdinszteljük a hagymát (én most "rusztikusra" vágtam, értsd, akkora darabokra, hogy ne fakadjak sírva). Ráküldjük a kis kockákra vágott csirkemellet, szépen összeforgatjuk, amíg meg nem pirul.
  2. Nagyvonalúan megszórjuk csemege paprikával, kevés sóval és borssal. Apránként (fél deci) öntünk hozzá összesen kb. két-két és fél deci vizet, mindig akkor újratöltve, ha már nem úszik a vízben. (Nagymamám szerint létfontosságú, hogy sose tocsogjon a vízben, mert akkor főtt húst készítünk, azt meg nem szeretnénk).
  3. Körülbelül a második kör vízzel együtt hozzátesszük a borsót (nekem majdnem teljesen belement egy családi konzerv), és ha szükség van rá, még fűszerezzük. Például majorannával, vagy egy kis vegetával, az sosem árthat. Én most tettem bele chillipelyhet is, nem tett rosszat neki. Ha már fogyasztásra alkalmasnak néz ki, még szintén apránként hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot is. Ezzel még elrotyog magának két-három percig. (Sima paradicsommal is működne persze, de nekem most csak ez a fél doboz passzírozott volt.)
  4. Közben odatesszük főni a tésztát. Ha a husi kész van (nincs alatta víz, csak egy jó kis szaft), lehúzzuk a tűzről, és megkínáljuk egy kis tejföllel. Nekem most például egészen kevés volt, de az is nagyon sokat dob rajta.
  5. Ha megfőtt a tészta, leszűrjük, és belekeverjük a raguba. Közepes lángot rakunk alá, miközben belemorzsoljuk a juhtúrót. Még melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 635
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nattakiri

Mióta szakács: 2015.02.03.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkeragu, zöldborsós csirkeragu, csirkeragu juhtúrós tésztával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

606
kókuszzsír 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 2 teáskanál
2 csipet
bors 0 ízlés szerint
csirkemell filé 30 dkg
víz 2.5 dl
zöldborsó 40 dkg
majoranna 2 kk
ételízesítő 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
passzírozott paradicsom 10 dkg
tejföl 1 ek
rigatoni tészta 35 dkg
juhtúró 8 dkg