Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsos foszlós kalács

Borsos foszlós kalács
Borsos foszlós kalács
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom húsvéti sonkához egy lágy, foszlós kalács illik igazán.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, langyos helyen felfuttatjuk.
  2. Mindent szobahőmérsékletűre langyosítunk, és kenyérsütő üstjébe tesszük, 15-20 perc alatt összedagasztjuk, 1 óráig kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán öt részre osztjuk, vékony rudakat sodrunk belőle, majd ötös fonással összefonjuk (jobb oldalra 3 fonat, rá merőlegesen bal oldalra 2 fonatot helyezünk, és mindig a külső szálat hozzuk középre). Ha kész a fonás, kivajazott kuglófformába tekerjük, végüket összefonjuk koszorúvá.
  4. A tetejét megkenjük felvert tojással, és jó bőven friss, őrölt borssal szórjuk meg.
  5. 150 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 3/4 óra alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 34 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 850
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, újév
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

foszlós kalács, borsos kalács, fonott kalács

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

273
tej 2 dl
tejföl 1 dl
friss élesztő 2.5 dkg
méz 2 ek
1 tk
citrom 0.5 db
vaj 10 dkg
tojássárgája 2 db
tönkölybúza liszt 55 dkg
tojás 1 db
bors 0 ízlés szerint