Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsós-gombás sertéskockák

Borsós-gombás sertéskockák
Borsós-gombás sertéskockák
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szép, száraz sertéscombot sikerült vennem, amely egy részét felszeleteltem, és tepsiben hagymával, szalonnával megsütöttem, a másik felével pedig valami szaftos ételt szerettem volna készíteni. Így találtam ki ezt az ételt.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon pirítani kezdjük. A babérlevelet kicsit megtördeljük, és a hagymával együtt pirítjuk.
  2. A húst kb 1,5 cm-es kockákra vágjuk, és a hagymához adjuk. Amikor kifehéredett a hús, hozzáadjuk a borsot, majoránnát, őrölt chilit, és 2 ek mustárt (a sót nem, mert akkor nehezebben puhul meg a hús).
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst, majd fedő alatt főzzük. Többször megkeverjük, ha a vizet elfőtte, adunk még hozzá egy keveset.
  4. A gombát megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk.
  5. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót, még 2 ek mustárt. Most sózzuk, és szükség esetén még fűszerezzük. A gombát és a borsót is puhára főzzük.
  6. A fokhagymát belenyomjuk a tejfölbe, belekeverjük a lisztet, és folyamatos keverés közben a húshoz öntjük. Még egyet forralunk rajta.
  7. Kifőtt tésztával tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 527
elküldve: 8
receptkönyvben: 111
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Somikatus

Mióta szakács: 2013.04.28.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

borsós sertésragu, gombás-borsós ragu, sertésragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1086
sertéscomb 30 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
babérlevél 1 db
bors 0 ízlés szerint
majoranna 3 kk
chili 1 kk
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
mustár 4 ek
zöldborsó 20 dkg
csiperkegomba 20 dkg
tejföl 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
fusilli tészta 25 dkg