Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsos - káposztás béles

Borsos - káposztás béles
Borsos - káposztás béles
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám szokta csinálni, az egész család imádja!!

 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Rengeteg tejföllel isteni!!!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát nagylyukú reszelőn lereszeljük (én késes robotgépben szoktam felaprítani),  besózzuk, kb fél órát állni hagyjuk, majd egy nagy lábasba tesszük, megborsozzuk (én kb 1 csapott teáskanálnyit szoktam rátenni), olajon megdinszteljük, sűrűn kevergetve, nehogy odaégjen, mert akkor keserű lesz.
  2. Miután a káposzta megsült és hagyjuk hűlni, elkészítjük a tésztát. Egy tálba kimérjük a lisztet, beletesszük a zsírt, a tojást, sót, és apránként hozzáadagoljuk a vizet, hogy jó lágy tésztát kapjunk (én kb. 5-6 dl vizet szoktam hozzá önteni). Lisztezett deszkára öntjük a tésztát és egy kicsit átgyúrjuk, majd 2 részre osztjuk. Először az egyik részt kinyújtjuk kb 2-3 mm vastagra. A kinyújtott tésztából 10-12 cm széles csíkot vágunk, majd a közepére hosszában halmozzuk a káposztát. Először az egyik oldalát hajtjuk a káposztára, majd a másikat is. Tészta másik felével ugyanezt tesszük.
  3. 5 centis darabokra vágjuk, majd tepsire tesszük, és takarékon készre sütjük.
  4. Tejföllel megkenjük a tetejét, majd egy jénai tálba tesszük, lefedjük és picit hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 793
elküldve: 3
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

pnóri

Mióta szakács: 2011.10.30.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

káposztás hajtóka, káposztatöltelékes béles

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

heva2121
saláta / heva2121 Thu, 2016-12-01 19:27

nem sok bele a 6 dl víz?összeállítottam a tésztát,jó 2 órája a hűtőben van,de még mindíg annyira lágy,hogy nem merek nekiállni

rumy
rumy Fri, 2013-02-01 01:52

Édesapám kedvence! Csak akkor eszi meg, ha én készítem.:)

1262
finomliszt 80 dkg
disznózsír 15 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
0 ízlés szerint
víz 6 dl
tejföl 175 g
káposzta 1 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek