Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsos lazac majonézes jégsalátával

Borsos lazac majonézes jégsalátával
Borsos lazac majonézes jégsalátával
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos a lazac is a drága halak közé tartozik, de néha megengedhetjük magunknak, hogy megvegyük, hiszen nagyon egészséges, és az fontos számunkra! Legyen vasárnap, ünnepnap, mindig készül belőle valami finomság. Íme egy egyszerű recept.

hozzávalók / 2 adag

Körethez

Lazachoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lazacot 4 felé vágjuk, és megmossuk, letisztítjuk. Megtörölgetjük, és enyhén besózzuk, majd az őrölt színes borssal bedörzsöljük (fehér, fekete, zöld és rózsabors). 20 percig hagyjuk állni.
  2. Majd a vajat felhevítjük serpenyőben, és a lazac mindkét oldalát 5 percig átsütjük.
  3. A salátát megmossuk és leszárítjuk, majd apróra vágjuk. Az újhagymát tisztítás után felkarikázzuk.
  4. A majonézt és a tejfölt a sóval, borssal, mustárral, mézzel, citromlével kikeverjük, és a saláta-hagyma keverékével lazán összekeverjük.
  5. Azonnal tálaljuk. A meleg hal mellé párolt rizst kínálunk köretnek, citromkarikával díszítve.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 228
elküldve: 2
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vadlazac, lazac salátával, sült lazacfilé majonézes salátával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

830
jégsaláta 1 közepes fej
tejföl 2 dl
1 kávéskanál
bors 1 csipet
dijoni mustár 1 teáskanál
majonéz 3 ek
méz 1 ek
újhagyma 2 közepes db
citromlé 1 teáskanál
vadlazac 40 dkg
négyszínű bors 3 csipet
1 kávéskanál
citrom 0.25 db
margarin 5 dkg