Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsós nokedli

Borsós nokedli
Borsós nokedli
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eléggé laktatós, és nehéz étel szerintem, inkább ebédre mintsem vacsorára ajánlanám. Könnyen elkészíthető, ecetes salátalevéllel a legfinomabb!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk. Pirospaprikát szórunk rá, majd beletesszük a borsót.
  2. Felöntjük egy pohár vízzel (kb. 2 dl), sózzuk, borsozzuk, egy pici ételízesítőt teszünk rá, majd hozzátesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  3. Közben a nokedlit külön kiszaggatjuk (nem kell túl sokáig főzni, elég ha félfőtt), majd a kész nokedlit a borsóhoz tesszük, és együtt főzzük tovább.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 20 697
elküldve: 2
receptkönyvben: 164
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Fanna

Mióta szakács: 2012.02.12.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldborsós nokedli, cukorborsós nokedli, nokedli borsóval

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fannamanna
Fanna / Fannamanna Wed, 2012-03-14 20:15

Ahány konyha annyi név :) Nálunk a nokedli is galuska néven fut, de máshol a galuska teljesen más. :) Örülök hogy Lilluska69 hogy sikeres volt a recept :) Én nagyon szeretem :)

evacili
evacili Wed, 2012-03-14 19:32

Én is borsópörköltként ismertem és készítettem,de már nagyon régen. Újra rákerül a menűlistára.

ibib
ibib Wed, 2012-03-14 08:43

Gyerekkorom óta a kedvencem! Én tejföllel szeretem a legjobban. :) És jó sok borsóval!!
Azt tapasztalatom, hogy nem sokan ismerik ezt az ételt, borsópörköltként találkoztam vele ebédszállító cégeknél.

Lilluska69
Lilluska69 Tue, 2012-03-13 20:21

Igen, valóban nagyon finom!!!! Ma megfőztem, és nagyon ízlett mindenkinek! Még a nagyobbik lányom is megevett két tányérral, pedig Ő nem nagyon eszi a hagymás ételeket:(de azt mondta, hogy nagyon jó íze van! Köszi a receptet!!!

398
zöldborsó 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
petrezselyem 1 csokor
tojás 3 db
finomliszt 30 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint