Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsós sertéspörkölt

Borsós sertéspörkölt
Borsós sertéspörkölt
115 perc / előkészület: 15 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sima borsópörkölt túl snassz, sosem szerettem. Viszont a sertéspörkölt és a borsópörkölt keveréke jól passzolnak, így született meg a recept.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ajánlom annak, aki fel akarja turbózni a sima sertéspörköltet, és szereti a borsót.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felaprózott hagymát megdinszteljük az olajon. Beleaprítjuk a fokhagymát és a TV paprikát is.
  2. A megtisztított, felkockácott húst megpirítjuk a hagymás olajon, majd miután megpirult minden oldala, a tűzhelyről levéve rászórjuk a pirospaprikát (kb 2 evőkanál, hogy szép piros legyen), sózzuk, borsozzuk.
  3. Felöntjük a vörösborral és annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Hozzáadjuk az evőkanál sűrített paradicsomot is.
  4. Kb. másfél óráig fedő alatt közepes lángon főzzük, majd mikor már puhul a hús, hozzáadjuk a borsót, és még 20 percig összefőzzük.
  5. Főtt krumplival vagy tésztával tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 37 030
elküldve: 3
receptkönyvben: 277
elkészítve: 16/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Gery83

Mióta szakács: 2010.10.13.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, születésnap, szüret, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sertéspörkölt borsóval, paradicsomos sertéspörkölt, sertéspörkölt

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Emea
Emea Mon, 2015-02-16 19:57

Párom kedvence :) Mióta egyszer kipróbáltam a receptet, mindig ezt kéri, ha lehet :)

poirot
poirot Mon, 2012-01-16 12:29

OFF:

pirospaprikátt javítsd kérlek, egy t.

ON:

Nagyon finom lehet, felvettem a receptkönyvembe, köszi.

880
sertéscomb 800 g
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
napraforgó olaj 1 dl
tv paprika 1 közepes db
vörösbor 1 dl
sűrített paradicsom 1 ek
zöldborsó 300 g