Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsós-tejszínes tészta

Borsós-tejszínes tészta
Borsós-tejszínes tészta
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezek voltak otthon, nem volt kedvem boltba menni. :D

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, a felhevített olajon megdinszteljük, majd rátesszük a borsót.
  2. Felöntjük 1-1,5 dl vízzel, és addig pároljuk, amíg megpuhul a borsó.
  3. Ha a borsó puha, fűszerezzük, és ráöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. 
  4. A tésztát kifőzzük, lecsöpögtetjük, majd a borsós "raguhoz" forgatjuk, átmelegítjük, és tányérra szedve reszelt sajttal megszórjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 23 602
elküldve: 5
receptkönyvben: 199
elkészítve: 13/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Kathy0529

Mióta szakács: 2010.03.21.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes tészta borsóval, zöldséges tészta, zöldborsós tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Garamira
Garamira Sun, 2014-02-16 14:27

Könnyű, gyors és alapreceptnek is remek! Köszönjük Kathy :)

752
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
zöldborsó 20 dkg
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
tészta 15 dkg
sajt 10 dkg