Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsos tokány Gonoszka konyhájából

Borsos tokány Gonoszka konyhájából
Borsos tokány Gonoszka konyhájából
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a fogást készítettem el ebédre. Lehet rizzsel, tésztával vagy akár kölessel is tálalni (én most tésztával tálaltam).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, és vékonyabb csíkokra vágjuk. A bacont is csíkokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk.
  2. Egy lábosba tesszük a zsiradékot, jól felmelegítjük, rátesszük a bacont, 1-2 percig kevergetve sütjük, majd a húst is a lábosba tesszük. Kicsit sütjük kevergetve, hogy szépen a csíkok kifehéredjenek. Ekkor sózzuk, bőven borsozzuk, ráreszeljük a fokhagymát.
  3. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Forrástól számítva kb. 40 percet főzzük, hogy a hús megpuhuljon.
  4. Közben a tejfölt a liszttel elkeverjük. Ha a hús megpuhult, akkor hőkiegyenlítéssel behabarjuk a tokányunkat. Ha kell, utána ízesítünk. Pár percig kevergetve főzzük, sűrítjük.
  5. Melegen tálaljuk körettel.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 028
elküldve: 3
receptkönyvben: 128
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéstokány, borsos sertéstokány, tejfölös sertéstokány

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

460
sertéscomb 50 dkg
bacon 10 dkg
fokhagyma 3 gerezd
tejföl 15 dkg
finomliszt 2 dkg
fekete bors 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
víz 3 dl