Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borzas almás ahogy Edit készíti

Borzas almás ahogy Edit készíti
Borzas almás ahogy Edit készíti
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám almás pitéje. :)

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Felolvasztjuk a margarint, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat összekeverjük a cukorral, a natúr joghurttal, majd hozzáadjuk a felolvasztott margarint, és végül a sütőporral elkevert liszttel jól összedolgozzuk, összegyúrjuk.
  2. A kapott tésztát elfelezzük. Az egyik felét 20x30 cm-es tepsi méretűre kinyújtjuk.

Töltelék

  1. Elkészítjük az almatölteléket: az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük 2 evőkanál cukorral és 1 teáskanál fahéjjal.
  2. Kivajazzuk a tepsit, beterítjük a fele tésztával, erre rátesszük egyenletesen az almatölteléket.
  3. A tészta másik felét pedig nagy lyukú reszelő ráreszeljük az almatöltelékre, hogy befedje azt.
  4. Előmelegített sütőben, 200 fokon 25-30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 352
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit91

Mióta szakács: 2014.09.30.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

reszelt almás, morzsás almás, almás süti reszelt morzsával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

821
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 10 dkg
tojás 2 db
joghurt 2 dl
margarin 10 dkg
alma 4 közepes db
cukor 2 ek
fahéj 1 teáskanál