Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borzas panettone-golyók

Borzas panettone-golyók
Borzas panettone-golyók
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha maradna a karácsonyi panettonéból, csak össze kell morzsolni, pár hozzávalót hozzágyúrni, és kész is a finom csemege.  

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A panettonét szeleteljük fel, és több részletben, egy késes aprítóval aprítsuk morzsás állagúra. A morzsát szórjuk egy tálba, adjuk hozzá a narancshéjat, 10 dkg olvasztott csokoládét, rumaromát és annyi baracklekvárt, hogy összeálljon a morzsa. Hagyjuk állni kb. 15 percig, majd formáljunk a masszából golyókat (kb. 25 g), és tegyük 60 percre a hűtőbe dermedni.
  2. 15 dkg csokoládét vízgőz felett olvasszunk meg, majd mártsuk meg a golyókat a csokoládéba, és helyezzük őket egy sütőpapírra. Hagyjuk teljesen megdermedni, majd ismét mártsuk a golyókat csokoládéba, és helyezzük őket egy kockázott rácsra. Ha a csokoládé már kezd dermedni, görgessük végig a golyókat rácson, kialakítva ezzel a kissé borzas felületet.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 652
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomas

Mióta szakács: 2017.06.18.
4 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
receptverseny: Somat Karácsonyi Receptverseny
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis panettone-golyó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

673
kalács 30 dkg
étcsokoládé 25 dkg
rumaroma 15 ml
sárgabaracklekvár 4 ek
narancshéj 1 narancsból nyert