Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borzas papucs

Borzas papucs
Borzas papucs
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom sajtkémes, sós sütemény, kiváló vendégvárásra és ünnepre egyaránt.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, közben a margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd az alapanyagokat összedolgozzuk, kicsit pihentetjük.
  2. Ezután kinyújtjuk kb. 4-5 mm vastagságúra és 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk úgy, hogy lazán félbehajtjuk őket, egy kicsit nyomjuk össze, hogy a sütés alatt ne nyiljon szét / de csak óvatosan /, tetejét tojással lekenjük.
  3. Mérsékelten meleg sütőben megsütjük.
  4. Töltelék: besamelt készitünk, a margarinon kicsit átpirítjuk a lisztet, tejjel sűrűre főzzűk, majd tejföllel krémmé keverjük, levesszük a tűzről, reszelt füstölt sajttal besűrítjük, fűszerezzük, só, bors, majd kihűtjük.
  5. A megsült, lehűlt tésztákat megtöltjük a krémmel úgy, hogy óvatosan széthajtjuk, krémet kenünk közé bőven, hogy a tészta pereméig érjen, ezútán reszelt sajtba forgatjuk, tálalásig folpackkal lefedve hűtőben tároljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 600
elküldve: 21
receptkönyvben: 610
elkészítve: 23/44
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött pogácsa, tejfölös sajtos süti, füstölt sajtos tejfölkrémmel töltött pogácsa

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

koleva
koleva Sun, 2015-12-13 17:58

elkészítettem :) ISTENI finom :) köszönöm a receptet :)

zsuzsanna47
zsuzsanna47 Sat, 2013-01-19 20:24

Milyen vastagra nyújtjuk kb. a tésztát?
Tényleg csodás a fotó! Gratulálok, és finom is lehet. Elmentettem.Köszi a receptet.

katharosz
Katharosz / katharosz Sat, 2013-01-19 22:53

Szia, kb. 4-5 mm vastagságura kell nyújtani, a sütés alatt is megnő a tészta, az összehajtásnál egy kicsit lenyomjuk, hogy ne nyiljon szét. Nagyon finom, kiadós.
Kati

hokuszpokusz
hokuszpokusz Sat, 2013-01-19 19:15

Ez nem ér! :D
Már a korábban feltett két recepted(kakaós csiga és túrós batyu) is felkeltette az érdeklődésem, de átmenetileg elhessegettem magamtól a sütés gondolatát, mondván most valami sóshoz lenne kedvem :) Na, erre tessék nesze nekem :D
Nagyon jól sikerült fotó, ígéretes recept! :) Holnap megsütöm, köszönöm szépen a receptet ;)

991
finomliszt 45 dkg
margarin 25 dkg
tojás 1 db
burgonya 1 db
instant élesztő 1 tasak
tej 0.5 dl
cukor 1 teáskanál
1 ek
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
tojás 1 db
trappista sajt 20 dkg
margarin 7 dkg
finomliszt 2 púpozott ek
tej 1 dl
tejföl 175 g
füstölt sajt 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint