Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borzas szilvás lepény

Borzas szilvás lepény
Borzas szilvás lepény
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is a család nagy kedvence. Én inkább nyáron készítem friss szilvából, mert így a legfinomabb, de egyszer készítettem fagyasztott szilvából is, csak a szilva fagyos legyen, amikor a tésztára tesszük!

hozzávalók / 12 adag

Linzer tésztához

Kelt tésztához

Töltelékhez

ajánlat

Mi uzsonnára szoktuk általában fogyasztani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A linzertésztához minden hozzávalót gyorsan összegyúrunk, majd zacskóba tesszük a tésztadarabot, és betesszük a fagyasztóba, könnyebb lesz reszelni.
  2. A kelt tésztához az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi alapanyaggal jól kidolgozott tésztát készítünk.
  3. Meleg helyen kelesztjük kb. 40 percig. Majd kinyújtjuk, és beletesszük a tepsibe.
  4. A felezett szilvát úgy helyezzük a tésztára, hogy a héja legyen alul. Majd a cukrot összekeverjük a fahéjjal, és megszórjuk vele a szilvát.
  5. A linzertésztát elővesszük, és a tetejére reszeljük.
  6. Megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35×40 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 574
elküldve: 4
receptkönyvben: 57
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
170 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvás pite, szilvás lepény, linzertésztás-kelt tésztás szilvás pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cintia93
Cintia / Cintia93 Wed, 2016-08-03 14:35

Remek recept, nagyon jól sikerült. Bár nekem a kelt tészta kicsit több lisztet igényelt, de lehet csak azért mert a rétes lisztet is finom liszttel helyettesítettem. Köszönöm :)

320
finomliszt 15 dkg
margarin 10 dkg
porcukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
rétesliszt 10 dkg
finomliszt 20 dkg
tej 1.5 dl
élesztő 2 dkg
porcukor 3 dkg
tojás 1 db
margarin 5 dkg
1 csipet
szilva 1 kg
cukor 2 púpozott ek
fahéj 1 kávéskanál