Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bőségtál csirkével és sertéssel

Bőségtál csirkével és sertéssel
Bőségtál csirkével és sertéssel
125 perc / előkészület: 35 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Miután mi nyáron nem tudunk elmenni pihenni, így ezt télen szoktuk megtenni. Legutóbb Tiszaugon voltunk, ahol nagyon jól éreztük magunkat. És a kaja... hát az frenetikus volt. Fantasztikus 2 személyes tálakat ettünk, teljesen készek voltunk.:-) Férjecském meg is jegyezte: hát ezt szeretné otthon. Nos, mondtam, szerintem no problem, simán kivitelezhetem. Nézelődtem a neten bőségtál címen, hát mit mondjak, nem találtam semmit. Nem mintha nem tudná az ember lánya elkészíteni ezt a "csodatálat", de azért jó látni és olvasni, hogyan is készül! Mondanom sem kell, a pasik álla kissé leesett, amikor meglátták a tálat. Azt hiszem, a fénykép sem adja vissza igazán, és miután nagyon szuper henteshez járok, ezért a húsmennyiségért, kövezzetek meg, de nem fizettem többet, mint 3500,-Ft-ot!

Ez a tál szülinapomra készült, és az előállítása sem volt egy nagy kaland. Nos én ezt próbálom Veletek megosztani, mármint az elkészítési fázisokat. Szerintem ebben van a "profiság" :-) Szerintem, ha ezt a tálacskát összedobjátok egy szülinapra, vagy más jeles ünnepre, le fognak hidalni.:-)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ünnepi alkalmak....:-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fűszereket egy nagyobb tálkában alaposan összekeverjük.
  2. Előkészítjük a húsokat a pácoláshoz: A megmosott tarját és a tisztított csirkecombot külön tálba tesszük, majd kettévesszük a bekevert fűszert, és a külön tálakba jól bemasszírozzuk a fűszerekkel a húsokat. (Kicsit megszórhatjuk még őket sóval is, ki hogy szereti.)
  3. 2 db nagyméretű sütőfóliát veszünk elő és a nagyméretű tepsinket. Külön sütőzacskóba szépen elrendezve berakjuk a húsokat úgy, hogy ne egymás hegyén-hátán legyenek. Én úgy csináltam, hogy már eleve a tepsin volt a zacskó, és úgy helyezgettem be a husikat. A zacskókat lezárjuk, 1-2 lyukat csinálunk fogpiszkálóval a zacskó felső felületén, és már be is tehetjük őket az előmelegített sütőbe kb. 180 fokra úgy 1-1,5 órára. Kb. 1 óra letelte után látható, hogy szépen pirulnak. Ha így van, kivesszük a sütőből a tepsit, és vigyázva szétbontjuk úgy, hogy a finom lé ki ne folyjon, de a husik szépen pirulhassanak. Ekkor a sütőt már tehetjük grill fokozatra. 5-6 perc múltán megnézzük, nehogy lekapjon. Ha szépen megpirult, készek a sültek!
  4. Amíg a husik sülnek, nekiláthatunk a panírozásnak. A fél csirkemelleket nagyon éles késsel szétvágva szétterítjük. (Akár a hentest is meg lehet kérni rá.) Sózzuk, borsozzuk. Ráteszünk 2 szelet bacont és 1 szelet sajtot. Óvatosan feltekerjük, és hústűvel rögzítjük. Kívülről is sózzuk, borsozzuk, majd jöhet a panírozás: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Végül a forró olajban kisütjük.
  5. Elkészültek a húsok! Kiszedjük nagyon-nagyon óvatosan a sülteket egy tálba. Maradt a zacskóban a fantasztikus szaft, nehogy kidobjuk! Egy kisebb lábosba tegyünk kevés olajat, melegítsük, majd 1-1,5 ek lisztet szórjunk rá, kicsit pirítsuk, majd jöhet a szaft. Felfőzzük, kóstolgatjuk, tehetünk bele mustárt, 1 kk-t vagy 1-2 gerezd zúzott fokhagymát. Tehetünk 1 jó nagy ek tejfölt is. Homogenizáljuk, és mártásos tálba öntjük. Nagyon finom, és kb. 5 perc alatt kész:-)
  6. A tisztított gombát (nekem ez 5 nagy gomba volt) kicsit besózzuk. Pár percig állni hagyjuk, majd ugyanúgy panírozzuk, mint a húst. Jöhet a sütés. A töltött melleket nagyon lassan érdemes sütni, kb. oldalanként 5-6 percet is adhatunk, hiszen elég vaskos. A gombát is lassú tűzön sütöttem, hiszen nem főztem elő, nekem ez így jobban bejött, mint az előfőzött gomba panírozása.
  7. Minden elkészült! Veszünk egy jó nagy tálat! Teszünk pár salátalevelet a tál szélére, és elkezdjük felpakolni a húsokat szépen elrendezve. A töltött melleket érdemes ferdén kettévágni (eltávolítva a hústűket). Kicsit még díszítjük. amink otthon van, azzal, pl. paprika, paradicsom, uborka. Majd bezsebeljük az elismerő tekinteteket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 237
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott csirke, göngyölt hús sajttal, rántott gomba, hústál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1118
sertéstarja 60 dkg
csirkecomb 4 db
csirkemell filé 60 dkg
gomba 50 dkg
bacon 6 szelet
sajt 6 dkg
fokhagyma 9 gerezd
bors 1 tk
1.5 kávéskanál
mustár 2 ek
sűrített paradicsom 1 ek
paprikakrém 1.5 ek
majoranna 1.5 kk
római kömény 1 kávéskanál
olívaolaj 3 ek
zsemlemorzsa 5 dkg
tojás 2 db
finomliszt 5 dkg
napraforgó olaj 3 dl