Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bostoni krémes torta

Bostoni krémes torta
Bostoni krémes torta
52 perc / előkészület: 30 perc főzés: 2 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvét táján láttam a TV-ben elkészíteni Stahl Judittól, de nem hallottam a nevét, így erősen utána kellett keressek a receptnek, de megtaláltam. Nagyon finom, ám nagyon "bűnös" édesség, tehát ki kellett próbálnom.

Így utólag annyit módosítanék rajta, hogy kisebb formában sütném, mert a tészta nem lett túl vastag a 24 cm-es tortaformában. Szerintem 20 cm-es is jól megfelel erre a célra. 

hozzávalók / 10 adag

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját a tejszínnel, cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival habosra keverjük.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és hozzáadagoljuk a tejszínes tojássárgáját és a fehérjehabot adagonként spatulával óvatosan összeforgatva.
  4. A tésztát két, kivajazott, kilisztezett, alján sütőpapírral bélelt, 24 cm átmérőjű tortaformában elosztjuk, és 170 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  5. Rácsra tesszük, teljesen kihűtjük.

Krém

  1. Felforrósítjuk a tejet.
  2. A tojássárgáját elkeverjük a cukorral, a vaníliarúd kikapart magjaival és a keményítővel, majd ráöntjük a forró tejet, simára keverjük.
  3. Ha sima, visszaöntjük a forralóedénybe, és kis tűzön besűrítjük.
  4. Folpackkal letakarva lehűtjük, hűtőbe tesszük.

Csokimáz

  1. A tejszínt felforrósítjuk és az összetört étcsokoládét beletesszük, addig keverjük, míg sima krémet nem kapunk.

Összeállításhoz

  1. A kihűlt piskótalapokat ecsettel átitatjuk tojáslikőrrel.
  2. Az egyik lapra egyenletesen felvisszük a lehűlt, vaníliás krémet, majd a másikkal lefedjük úgy, hogy a tojáslikőrös oldala legyen belül, a krémmel érintkezve.
  3. A folyékony csokimázat egyenletesen eloszlatjuk a torta tetején, és hűtőbe tesszük, akár egy egész éjszakára is.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x6 x 2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 552
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

bostoni krémtorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

316
finomliszt 12 dkg
tojás 6 db
gyümölcscukor 9 dkg
vanília 1 db
sütőpor 1 teáskanál
1 csipet
habtejszín 50 ml
tej 3 dl
tojássárgája 3 db
gyümölcscukor 5 dkg
vanília 1 db
étkezési keményítő 2 evőkanál
habtejszín 1 dl
étcsokoládé 10 dkg
tojáslikőr 1 dl