Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bostoni krémtorta kicsit másképp

Bostoni krémtorta kicsit másképp
Bostoni krémtorta kicsit másképp
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta ki akartam próbálni a bostoni krémtortát, viszont csak püspökkenyér forma volt itthon, így hát egy kicsit újragondoltam :)

hozzávalók / 5 adag

A tészta

A krém

A csoki ganache

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta

  1. A sütőt előmelegítjük 175°C-ra. Fontos, hogy nagyobb falú sütőformát használjunk!(püspökkenyér forma)
  2. Egy edényben alacsony hőfokon keverjük össze a vajat és a tejet, majd forraljuk fel.
  3. Egy másik tálban verjük fel a tojást a cukorral, vaníliával, ha ez megvan, adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a sót, és jól keverjük el.
  4. A felforralt tejet a tálba öntjük a többi hozzávalóhoz, és eldolgozzuk.
  5. A tésztát a sütőpapírral bélelt formába öntjük, és berakjuk a sütőbe. Kb. 40 percig kell sütni, de azért érdemes ránézni párszor. Ha a teteje már szép aranybarna, akkor le kell fedni alufóliával.
  6. Ha megsült, kiszedjük a formából, és a közepe felé (egy kicsit a tetejéhez közelebb) vízszintesen elvágjuk. Akár szét is lehet szedni, hogy jobban hűljön.

A krém

  1. Összekeverjük a tojássárgákat, a cukrot, a sót és a kukoricakeményítőt.
  2. Egy edényben összekeverjük a habtejszínt és a tojásos keveréket, majd addig főzzük, amíg pudingos állagot kapunk.
  3. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat és a vanília kivonatot. Addig keverjük, amíg vaj el nem olvad. Ezt követően letakarjuk folpackkal, és hagyjuk pihenni.
  4. Ha kihűlt a tészta és a krém is, akkor megkenjük a tészta alsó felét, majd rátesszük a tetejét. (Nem baj, ha egy kicsit kifolyik.)

A csoki ganache

  1. Egy edénybe felolvasztjuk a csokit, hozzáadjuk a habtejszínt, és jól elkeverjük.
  2. Ha kihűlt, ráborítjuk a süti tetejére, esetleg oldalára. Megvárjuk, amíg megszilárdul, betehetjük a hűtőbe is, és már fogyaszthatjuk is :)
  • sütési hőfok: 175°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 459
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Békefi Vanessza

Mióta szakács: 2017.12.13.
3 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes, boston, krémtorta, csokis

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1149
finomliszt 22 dkg
sütőpor 2 teáskanál
1 csipet
tojás 4 db
cukor 20 dkg
margarin 90 g
tej 120 ml
vanília kivonat 1 teáskanál
tojássárgája 3 db
cukor 7 ek
1 csipet
vanília kivonat 2 teáskanál
kukoricakeményítő 2 evőkanál
margarin 30 g
habtejszín 320 ml
étcsokoládé 170 g
habtejszín 180 ml