Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Boszorkánypogácsa Muci konyhájából

Boszorkánypogácsa Muci konyhájából
Boszorkánypogácsa Muci konyhájából
85 perc / előkészület: 60 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti receptet a Délmagyarország és Délvilág "Nagy süteményes könyv 2" c. szakácskönyvében olvastam. Gondoltam, egyszer kipróbálom. Kisebb módosítás után ez a változat készült el.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 10 dkg dióbelet ledarálunk.
  2. 25 dkg dióbelet durvára törünk. /Ezt nejlon zacskóba téve, húsklopfolóval ütögetve lehet legkönnyebben megvalósítani./
  3. A citrom héját lereszeljük.
  4. A tojásokat szétválasztjuk.
  5. A tojások sárgáját a porcukorral, vaníliás cukorral és a vajjal habosra keverjük.
  6. Hozzáadjuk apránként a sütőporral elvegyített lisztet, a tejet a citrom levét, a lereszelt citromhéjat és végül a darált diót.
  7. Fakanállal jól összekeverjük. Elég lágy tésztát kapunk.
  8. A tojások fehérjét kissé felverjük. Elég csak villával verni, hogy lágy habot kapjunk.
  9. A tésztából kb. 3 cm átmérőjű golyókat formálunk, amit a kissé felvert tojásfehérjébe mártunk, majd beleforgatjuk a durvára tört dióba. A golyók formálásánál segítség, ha a kezünket kicsit bevizezzük.
  10. A golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, egymástól kb. 3 cm távolságra. A golyók közepébe az ujjunkkal mélyedést nyomunk.
  11. Előmelegített sütőben 200 C°-on 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
  12. Amikor megsült a közepén lévő mélyedésbe valamilyen szilárd állagú lekvárt teszünk. Én házi meggydzsemet használtam.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28x 38 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 403
elküldve: 1
receptkönyvben: 60
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós pogácsa, diós tallér meggydzsemmel, diós lekváros aprósütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

791
finomliszt 40 dkg
dió 35 dkg
tej 1 dl
vaj 20 dkg
porcukor 15 dkg
tojás 2 db
vaníliás cukor 2 csomag
sütőpor 1 csomag
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
meggydzsem 10 dkg