Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bounty-szelet

Bounty-szelet
Bounty-szelet
135 perc / előkészület: 60 perc főzés: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (42)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kollégámtól kaptam a receptet. Kipróbáltuk és feltettem, hátha más is kedvet kap hozzá. Elkészítéséről annyit, hogy egy kicsit "pepecselős" desszert, de a végeredmény kárpótolt.
Aki szereti a kókuszos édességeket, annak ez a süti telitalálat lehet.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A kókuszos töltelékhez

A sárga krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a tojást, és összegyúrjuk. Kettéosztjuk a tésztát, és két lapot készítünk. Az egyiket kikent tepsibe terítjük.
  2. A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a cukrot, végül a kókuszt.
  3. A kókuszos habot a tepsiben lévő lapra kenjük, a másik tésztalappal beterítjük, előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A kihűlt tésztára sárga krémet kenünk, melyhez a tojássárgákat liszttel elkeverjük, és tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, porcukorral elkevert margarinnal összedolgozzuk.
  5. Végül tortabevonóval vonjuk be a tetejét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 191 441
elküldve: 10
receptkönyvben: 1 712
elkészítve: 20/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Pintér István

Mióta szakács: 2008.09.18.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Bounty szelet

Hozzászólások (42)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szneki
Szneki / szneki Wed, 2012-04-04 13:50

Kedves István!

Szombaton elkészítettem a süteményt,nagy sikere volt az egész családban,és a munkatársaim körében is.
Azt hittem hosszabb ideig fog tartani a készítése,de viszonylag hamar elkészültem vele.
A tészta valóban kényes,de megoldottam úgy, hogy részletekbe nyújtottam ki,és tettem a tepsibe,végül is a krém és csokimáz befedik,a sütemény felvágásakor pedig nem látszik:D

Máskor is elkészítem.

Üdv.:Zsuzsi

evetke75
evetke75 Sun, 2011-10-23 18:52

Szia!
Tegnap megsütöttem és az egész családomnak ízlett. Mára el is fogyott.Köszi a receptet.

Gellai Katalin
Gellai Katalin Sun, 2011-10-02 10:25

Most készítem, nagyon jól néz ki már így is. Nekem a tészta szuper lágy lett majdnem túl lágy de megoldottam kis többlet liszttel. :) Biztos elnyeri a tetszésemet és a családomét is imádjuk a kókuszos finomságokat. :)

Ring Alexandra
Ring Alexandra Thu, 2011-05-12 13:02

Ez a sütemény nagyon finom, bár én a sárga krémet vaniliapudinggal csinálom. Előírás szerint megfőzöm a pudingot, adok hozzá 10 dkg margarint, 10 dkg porcukrot, jól kikeverem és ezt kenem a tésztára, majd úgy rá a kókuszos habot..

Erdelics Istvánné
Erdelics Istvánné Thu, 2011-05-05 15:37

Üdv István . Husvétra én is elkészitettem a finom sütidet. Előbb elkészült két nappal éa husvétra már alig maradt a tésztábol, mindenkinek nagyon izlett. Köszi a receptet.

kati08
kati08 Tue, 2011-03-15 11:05

Szia!Tetszik a recept,és a páromnak szeretném születésnapjára megcsinálni torta formába.Mekkora átmérőjű tortaforma kellene hozzá szerinted?Válaszod előre is köszönöm.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-22 17:40

Szia !! Köszy a receptet a krémel nekem nem volt semmi baj , a tésztával kicsit meg gyűlt a bajom egyszerűen nem tudtam nyújtani de meg oldottam ,a sütőpapírt beleraktam a tepsibe és úgy nyújtottam ki ,a tetejét meg alufóliára nyújtottam és ráborítottam:)......De amugy nagy.nagyon klasz a süti

Timy85
Timy85 Sat, 2010-10-02 16:57

Nagyon de nagyon kedvet kaptam e sütihez. :-)
Volna ezért pár kérdésem.
A sárga krémen hogyan marad meg a tortabevonó? Nem folyik le róla?
Csak simán ráöntitek és kész?
Egy "kezdő" sütitündér kérdései ezek. :-)

nagyneva
nagyneva Mon, 2010-08-30 11:45

Én is elkészítettem ezt az igazán finom sütit. Ez a férjem egyik kedvence lesz biztosan. Már most kérte készítsem el újra. A lapokokat egy ötletet továbbgondolva sütőpapírok között nyújtottam ki.Így remekül boldogultam vele. A tetejére való krém kicsit hígra sikeredett de sebaj legközelebb jobb lesz. Köszi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-06 12:33

Drága édesanyám a kiterített alsó lapra a kókusztöltelék alá baracklekvárt kent, a tésztába csöpp fahéjat kevert.
Ezáltal még "nemesebb" íze lett ennek a tényleg finom sütinek.

anyamaci 22
anyamaci 22 Sat, 2010-06-26 20:49

Ez egyszerűen káprázatosan finom!Köszönöm szépen ezt a finomságot,másokkal is megosztottam a receptet.

Krityó
Krityó / Krityó Fri, 2010-06-11 11:26

Már megcsináltam 1x ezt a sütit, de annyira bejött a családnak, hogy az unokahúgom 2. szülinapjára is ilyet kell ma sütnöm! Mennyei ez a süti! Köszi, hogy megosztottad velünk! Üdv: Kriszti

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-05-02 18:20

Szia!!!!

Az a kérdésem lenne feléd.Hogy mikor a sárga krémet csinálom azt majd ha kihűlt mennyi porcukorral meg margarinnal keverem össze? Meg a tésztába mind porcukrot meg margarint bele rakjuk?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-04-10 22:01

Én is megsütöttem, nagyon finom volt. A tésztát könnyebben lehet nyújtani, ha egy pici tejfölt vagy tejet teszek hozzá

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-12-22 16:22

Helló!
Egy ötlet a nehezen nyújtható /ragadós,törős,morzsálékos/tésztákat én két folpack között nyújtom utána lisztezett sodrófára feltekerve könnyen tepsibe rakható!Nekem bevállt.Sok sikert!388

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-11-05 17:39

most csináltuk meg a sütit de a sárga része nem sikerült ... amikor a tojássárgáját összekevertük a liszttel egyszerűen ne lehetett csomómentesre elkeverni. szerintem sok volt bele a 3 evőkanál liszt.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-10-27 14:55

Sziasztok!
Isteni sütemény! Csináltam egy adagot a munkahelyemre, egyet a családnak. Még soha nem ettek ilyet, nagyon ízlett nekik! Azt hiszem nekem ez lesz a specialitásom!
Annyi trükköt elárulnék, hogy a barna tésztát én hogyan csináltam. Az elsőt széttapigattam a tepsiben, a másikat, ami a kókuszrétegre kerül, ráreszeltem nagyobb lyukú reszelőn! Így nagyon egyszerű volt! Annyira puha ez a tészta, hogy kár kínlódni azzal, hogy nyújtófával nyújtogassuk!
Köszi a receptet!

Gellai Katalin
Gellai Katalin Sun, 2011-10-02 10:28

Ez szuper ötlet, hogy ráreszelni a második lapot legközelebb én is így fogom elkészíteni. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-08-14 08:49

Szia!
Nekem nagyon ízlett ez a sütemény! Bár nekem az étcsoki tortabevonó másodszorra sikerült, mert véletlenül elégedtem de ahhoz képest isteni!
üdvözlettel: Anikó

Pintér István
Pintér István / Pintér István Sun, 2009-08-16 10:47

Szia Anikó!
Örülök, hogy Te is kipróbáltad a sütit.
:) Ajánlom figyelmedbe a kráteres sütit is, olyan módon, hogy a tésztába nem teszel kakaót és a vaníliás puding helyett csokisat teszel.
Üdvözlettel: István

klary67
klary67 Sun, 2009-07-26 13:08

Hali! Nekem azt hiszem tökéletes lett a süti így ahogy le van írva.Én a tésztát hűtőbe raktam míg a kókuszos krémet elkészítettem szerintem így könnyebb volt vele dolgozni.
Köszönöm!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-07-06 11:13

Sziasztok!
Nekem is nagyon tört a tészta, a második lapot alig tudtam rátenni. Kb. mennyi ideig kell sütni?
Most sül és nagyon jól néz ki, köszi a receptet.

Suzie
Suzie / Suzie Sat, 2009-07-04 18:20

Ma elkészítettük a Bounty-szeletet, és nagyon jól sikerült! Köszönöm szépen ezt a fantasztikus receptet!

Pintér István
Pintér István / Pintér István Tue, 2009-05-26 15:28

Mi hagyományos villanysütőben készítettük és 180-200 fokra állítottuk.
És igaza van Eleonórának, a sárga krém nagyon jó ebben a sütiben.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-05-25 11:56

Hidd el mesi a sarga krem a legfinomabb benne!Szerintem azt ne hagyd ki.Nekem a kokuszos resze nagyon szaraz lett.Varom a te velemenyedet is,hogy-hogy sikerult.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-05-20 00:23

nagyon jonak tunnik.ket kerdesem lenne:milyen fokon kell sutni?es hogy nem lehet e a tesztat a sarga krem nelkul elkesziteni?

Pintér István
Pintér István / Pintér István Wed, 2009-05-06 09:58

Kedves Eleonora!
Nekem viszonylag sűrű volt a kókuszos rész, de nem mondanám, hogy száraz lett volna.
Elképzelhetőnek tartom, hogy kicsit kevés volt a tojás fehérje és azért lett száraz.
Örülök, hogy ízlett ez az édesség.
Üdvözlettel:
István

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-04-26 20:29

Kedves Istvan!
En tegnap kiprobaltam a sutit es finom,de viszont nagyon szaraz a kokuszos toltelek!
Vagy nekem nem sikerult?
Udvozlettel!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-03-26 22:00

Köszönöm a receptet István!
Ma én is megsütöttem, és elég jól sikerült, bár a hozzávaló cukor mennyiségét egy kicsit sokalltam. Ennek ellenére sikere lett a sütinek a család körében. Ajánlom másoknak is.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-03-14 17:40

A tészta nagyon tört, alig lehetett kinyújtani. Kérem tanácsát! Üdv: Lisa

jucus56
jucus56 Sat, 2011-03-26 20:13

Lisának és mindenkinek! Egy kis tej kell a tésztába, kb 1 dl, akkor könnyen nyujtható lesz. Persze kicsit kevesebb margarin, hogy ne kelljen bele több liszt.Különben finom lett, de én több sárga krémet készitek rá legközelebb.13y5

Juditka
Juditka / Juditka Mon, 2008-10-13 16:09

Szia,
Tetszik a recepted, imádom a kókuszos dolgokat, de áruld el nekem mekkora tepsit vegyek elő és milyen vastagra nyújtsam a lapokat . Ha kókuszos töltelékre ráteszem a következő tésztalapot nem nyomja össze? Nem lesz nyomi a hab?
Várom válaszod , mert már holnap ilyet akarok enni.
Köszönettel: Juditka

Pintér István
Pintér István / Pintér István Wed, 2009-01-14 09:12

Szia,
A tepsi mérete kb 20x35 cm, ekkora méretűre kell kinyújtani a két lapot. Ami a "habot" illeti, azt inkább egy jó sűrű krémnek mondanám és nem nyomódik össze.
Kíváncsian várom, hogy hogyan sikerül.
Üdv: István

1994
porcukor 15 dkg
finomliszt 25 dkg
tojás 1 db
margarin 12.5 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tojásfehérje 6 db
porcukor 25 dkg
kókuszreszelék 25 dkg
tojássárgája 6 db
finomliszt 3 evőkanál
tej 3 dl
margarin 12.5 dkg
porcukor 15 dkg
tortabevonó 10 dkg